Social

# izvoare minune romania # izvoare minuni #izvoare facatoare de minuni #credinta #religie

7 izvoare facatoare de minuni. Iata cum iti pot schimba viata!

Vrei sa mergi intr-un pelerinaj si sa te apropii mai mult de Dumnezeu? Viata ta se poate schimba daca mergi la cele 7 izvoare facatoare de minuni care se gasesc in Romania. 

Iata care sunt acestea si ce povesti ascund: 

Manastirea Dervent

Potrivit traditiei, se spune ca la aceasta manastire, care se gaseste in judetul Constanta, Sfantul Andrei s-a oprit la mai multe ape curgatoare, pentru a-i boteza pe crestini. Un izvor cu puteri miraculoase s-ar afla si la aceasta manastire, iar legenda spune ca apostolul a lovit cu toiagul o piatra din care a tasnit apa sfanta. 

Biserica "Buna vestire"

In acest lacas de cult vin sute de credinciosi, deoarece izvorul de aici are puteri miraculoase si a ajuta foarte multi oameni. In acest loc, apa izvoraste pentru prima data la Izvorul Tamaduirii, iar minunea a fost descoperita in 1863, cand a fost ridicata biserica. 

Manastirea Ghighiu

In ziua Izvorului Tamaduirii, aici vin sute de credinciosi pentru a se ruga la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, dar si pentru a lua apa de la izvorul binecuvantat de la manastire. 

Manastirea Glavacioc

Manastirea Glavacioc este situata in judetul Arges. Aici se afla cel mai cunoscut izvor minune din Romania. Apa tasneste chiar de sub altarul bisericii si se scurge la poalele colinei. Se spune ca Vlad Voda Calugarul a baut apa din acest izvor si s-a vindecat de o boala la stomac. 

Manastirea Brancoveni

La izvorul din aceasta manastire, care se afla in judectul Olt, se spune ca a fost vindecat Matei Basarab. De atunci, mii de pelerini vin in fiecare an pentru a lua apa. 

Alte doua izvoare facatoare de minuni se afla la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, descoperit in anul 1500, dar si la Manastirea Horaicioara, din judetul Neamt. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea