Social

#lapte #scandal #aflatoxina #studiu romania #incredere romania

60% din romani nu mai au incredere in calitatea laptelui din comert

Romanii au devenit din ce in ce mai nesiguri in privinta produselor alimentare din cauza numeroaselor scandaluri cu produse contaminate ce au fost descoperite in ultima perioada in industria alimentara. Dupa intensa mediatizare a scandalului in ceea ce priveste laptele contaminat cu aflatoxina, 60% din romani au declarat ca sunt nesiguri in privinta laptelui din comert, iar doi din cinci romani nu au mai cumparat lapte de teama ca acesta le-ar putea afecta sanatatea, arata un nou studiu, realizat de Rogalski Grigoriu Public Relations.

Studiul a aratat ca, desi acest subiect a fost mediatizat doar o saptamana, romanii au devenit din ce in ce mai nesiguri in privinta produselor lactate din comert.

Rezultatele acestui studiu au aratat ca 88% din romani au auzit despre laptele contaminat cu aflatoxina, 36% nu sunt siguri de calitatea laptelui comercializat in magazine, 21% sunt de parere ca laptele din comert nu prezinta siguranta, in timp ce 43% din respondenti au declarat ca, in ciuda acestor probleme, sunt siguri de laptele din comert.

De asemenea, 40% dintre participantii la acest studiu au declarat ca, in ultima saptamana, nu au mai cumparat lapte, in timp de 20% au spus ca

In ceea ce priveste mijloacele de informare in privinta acestui subiect, televiziunea a fost principala sursa informare a consumatorilor (80%), aceasta fiind urmata de internet (12%), radio(4%) si ziare (1,5%).

Totodata, teama laptelui contaminat cu aflatoxina a devenit unul dintre principalele subiecte de discutie ale romanilor.

85% dintre participantii la acest studiu au declarat ca au discutat despre laptele contaminat cu cu familia (47%), prieteni (22%) si colegi (17%).

De asemenea, aceste subiect a generat 26 de ore de antena TV in doar o saptamana, spre deosebire de criza carnii de cal, care a general 25 de ore de antena TV in 6 saptamani, conform datelor furnizate de agentia de monitorizare Media Image Group.

Potrivit aceleiasi monitorizari, la radio subiectul a cumulat 78 de minute, iar in presa scrisa a totalizat 26 de pagini de ziar de format tabloid. In presa online, subiectul laptelui contaminat cu aflatoxina a avut un varf de aparitii pe date de 13 martie 2013.

Pe retelele de socializare, precum Facebook, romanii au accesat mai mult paginile marcilor de lapte, unde au pus intrebari care sa-i ajute sa descopere marcile suspecte. 

Autoritatile nu au reusit sa afle nici pana in prezent care a fost firma de la care a plecat spre comercializare laptele contaminat.au consumat lapte doar de la producatori cunoscuti, care prezinta incredere.

Sursa foto:www.bzi.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea