Social

#iluminat interior #iluminat

6 idei pentru obtinerea unui iluminat interior ideal

Lumina artificiala joaca un rol extrem de important in felul in care casa ta te face sa te simti. Pe langa functionalitate, aceasta poate transforma orice camera intr-un spatiu relaxant si poate crea o atmosfera „calda”.

Fie ca ne referim la o lampa decorativa sau la tipul de becuri care-ti ofera lumina ideala, orice corp de iluminat te va ajuta sa creezi ambianta dorita. Iata, deci, cateva sfaturi pentru obtinerea unui iluminat perfect.

Tine cont de scopul fiecarei camere

Fiecare camera are un scop anume. In timp ce in dormitor nu ai nevoie de foarte multa lumina, pentru ca e o camera in care te odihnesti, bucataria va avea nevoie de un iluminat mult mai puternic, deoarece exista posibilitatea chiar sa te accidentezi din cauza unui iluminat necorespunzator.

Asadar, daca iti construiesti o casa noua sau te-ai hotarat sa-ti renovezi locuinta, este o idee buna sa te gandesti de la inceput cum trebuie iluminata. Astfel, si rutina ta zilnica va deveni mult mai eficienta.

Scoate in evidenta elementele decorative

Poti folosi iluminatul si sa scoti in evidenta anumite elemente frumoase din camera ta. Fie ca ai o poza de familie preferata sau o opera de arta pe care vrei sa pui accentul, o poti face cu ajutorul unui corp de iluminat.

Ai grija cum alegi corpurile suspendate

Corpurile de iluminat suspendate au devenit din ce in ce mai populare si nu e de mirare de ce. Pe langa faptul ca ilumineaza doar atat cat trebuie, acestea imbogatesc decorul unei incaperi si creeaza intimitate.

Totusi, inainte de a-ti achizitiona o lampa suspendata, fii atent la cat de mult vrei ca acesta sa coboare deasupra mesei. O idee buna ar fi sa masori cat de inalta este masa ta si distanta la care se va situa lampa odata instalata.

Combina lumina de sarcina cu luminile decorative

Pentru a crea un echilibru perfect de lumina intr-o anumita incapere, alege sa ai mai multe surse de lumina. O singura lampa cu lumina puternica poate deveni obositoare, mai ales atunci cand nu ai nevoie de un iluminat puternic.

In acest mod, vei folosi doar sursa de lumina de care ai nevoie, in functie de sarcina pe care o ai. Totodata, pentru a crea un punct focal, poti opta pentru o lampa decorativa.

Opteaza pentru lumina calda in anumite incaperi

Temperatura de culoare a luminii iti poate afecta dispozitia si chiar productivitatea. De aceea, este bine sa alegi tipul de lumina in functie de activitatea pe care o desfasori intr-o anumita camera.

Totusi, daca ne referim la living sau la dormitor, atunci lumina calda va ajuta la crearea unei atmosfere intime si relaxante (fiind blanda pentru ochi).

Alege iluminatul inteligent

Daca iti doresti un confort sporit in orice camera, iluminatul inteligent iti ofera solutii smart. Vei putea seta gradul de luminozitate si culoarea din orice colt al casei tale prin intermediul unei aplicatii.

Mai mult de atat, iluminatul inteligent inseamna si mai putine fire, iar becurile LED sunt o alternativa eco pentru iluminarea casei tale.

Modul in care iti iluminezi interiorul poate scoate in elementele frumoase de decor, dar poate avea un impact si asupra starii tale de bine. De aceea, te sfatuim sa tii cont de cele sase reguli enumerate mai sus daca vrei sa-ti transformi locuinta intr-un spatiu primitor, relaxant dar, in acelasi timp, si eficient.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea