Social

#medici coronavirus # spitalul din suceava #spitalul judetean suceava #coronavirus

52 de cadre medicale, infectate cu coronavirus la Spitalul din Suceava. Se incearca musamalizarea situatiei reale

UPDATE: Inca 25 de cadre medicale de la Spitalul Judetean din Suceava au fost confirmate cu coronavirus. In total 52 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus.

Dintre noile cazuri confirmate cele mai multe sunt de la Sectia de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmeaza Medicina Interna cu 5 cazuri, in timp ce la Boli Infectioase si Gastro sunt cate 3 cazuri de imbolnavire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializa, Neorologie, ORL, UPU si ATI.

****

 

27 de cadre medicale sunt infectate cu temutul coronavirus. Printre acestia se numara 19 medici (atat persoane din conducerea spitalului cat si sefi de sectie) si 8 asistenti/infirmiere. Alte persoane din cadrul spitalului au fost testate si se asteapta rezultate testelor pentru a se afla daca sunt sau nu infectate.  

Potrivit comunicatului SJU Suceava, masurile luate au fost de izolare a medicilor la domiciliu si ulterior internare in functie de agravarea simtomatologiei si tratarea lor potrivit protocolului. Totodata, s-a decis inlocuirea lor cu personalul medical existent, scrie antena3.ro.

Se incearca musamalizarea situatiei reale?

Vicepresedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, este de parere ca la Spitalul judetean din Suceava se incearca musamalizarea situatiei reale.

„Revin, cu un apel direct catre Raed Arafat: vedeti, urgent, ce se intampla la Spitalul judetean din Suceava! Luati legatura cu Colegiul medicilor din Suceava, pentru ca sentimentul meu este ca se incearca musamalizarea situatiei reale de acolo.

Verificati daca si alte spitale sunt in aceeasi situatie!”, a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea