Social

#probleme #dizabilitate #copii

50 de copii cu dizabilitati ar putea ajunge in strada

Casa de cultura din Bragadiru a fost timp de 10 ani un centru pentru copiii cu dizabilitati . Acum copiii trebuie sa plece pentru ca primaria sa-si recupereze casa de cultura.

Fundatia "Motivation Romania" a preluat in urma cu 10 ani prin contract de comodat casa de cultura Bragadiru. 100.000 de euro au fost investiti de fundatie pentru a reabilita si moderniza cladirea, care a devenit un centru primitor pentru persoanele cu dizabilitati.

"Am primit o scrisoare ca in septembrie sau chiar mai devreme sa eliberam casa de cultura, pentru ca acolo se intentioneaza sa se dezvolte doar activitati culturale pentru comunitatea din Bragadiru", a spus Cristian Ispas, directorul general al "Motivation Romania" pentru Stirile Pro TV.

Salile de sport, cabinetele psihologice si de kinetoterapie si clasele in care copiii cu handicap invatau sa comunice vor disparea pentru a face loc "reabilitarii" planuite de primarie.

Casele in case copiii locuiesc acum vor fi locul in care se va muta centrul. Copiii vor avea la dispozitie o singura camera ca spatiu de lucru, in ciuda faptului ca cei bolnavi de autism au nevoie de spatiu.

"Este patrimoniul nostru, al Primariei, intentionam sa intram cu ea in reabilitare in cel mai scurt timp. Asta inseamna absolut tot, asa cum trebuie sa arate o casa de cultura", a declarat Dumitru Epure, consilierul primarului din Bragadiru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea