Social

#certificat lentile de contact #garantie lentile de contact #riscuri lentiel contact #lentile de contact

5 persoane, la spital, din cauza lentilelor de contact! Avertismentul medicului Monica Pop

Medicul oftalmolog Monica Pop, manager general al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, trage un serios semnal de alarma vizavi de folosirea lentilelor de contact si avertizeaza în privinta riscurilor la care se expun cei care le poarta, dupa ce, in ultimele zile la spital s-au prezentat 5 pacienti cu infectii medii sau grave dupa purtarea de lentile de contact! 

“Doi dintre ei au ramas internati (o doamna de 34 de ani si un baiat de 18 ani).
Probabil nu stiu cei ce doresc sa poarte lentile de contact (de multe ori total exagerat) ce riscuri de complicatii grave pot aparea (pana la pierderea vederii sau chiar a globului ocular ca entitate anatomica necesitind protezare estetica) daca folosesc lentile achizitionate de oriunde, fara CERTIFICATE DE GARANTIE si PERIOADA de VALABILITATE inscrisa. Atentie, sunt si firme PIRAT, fara autorizatie (din pacate si fara scrupule, nu le pasa daca fac rau! Si fac), pe care le intereseaza doar ASPECTUL COMERCIAL, nu si suferintele grave pe care le pot provoca pacientilor!

In plus, inainte de prescrierea lentilelor de contact, oftalmologul (si in nici un caz optometristul sau altcineva), trebuie sa faca un examen minutios, complet si teste specifice (de ochi uscat etc) si o anamneza corecta, pentru a aprecia daca ochiul respectiv se preteaza si poate suporta purtarea de lentile de contact.

Mai trebuie sa se stie ca pentru un purtator de lentile de contact, cel mai mic simptom (jena, lacrimare, durere etc) trebuie sa-l determine sa scoata imediat lentila si sa mearga urgent la o camera de garda de specialitate (la noi sau la Spitalul Universitar unde exista serviciu de oftalmologie de urgenta permanent, cu medici de garda ca si la noi, sau la orice serviciu de oftalmologie apropiat, pentru pacientii din provincie)!

Atentie si la igiena locala (ochi, miini), e deosebit de importanta si la contactul cu pacienti cu conjunctivite (ochi rosii, secretii conjunctivale etc).

Pentru prescriptie programati-va doar la medici seriosi si bine pregatiti (eventual cu supraspecializare in contactologie), pentru care nu latura materiala ci sanatatea pacientului, primeaza! SE STIU, in general! Imi pare rau ca mai sunt si medici altfel, din pacate, ca in toate meseriile! Doar ca, la noi, miza e mult mai importanta!


Deci, ATENTIE : - DACA SUNT cu adevarat NECESARE lentilele de contact si daca structura ochilor dumneavoastra PERMITE folosirea lor
- CINE, CUM si pt ce le prescrie
- DE UNDE LE CUMPARATI
- CUM LE FOLOSITI”, dupa cum a scris medicul Monica Pop pe Facebook.

Sursa foto: healthcareers.sg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea