Social

#spalare masina

5 pasi simpli pentru a-ti spala autoturismul acasa

Daca a-ti spala masina chiar in curtea proprie este o placere pentru tine, iata 5 pasi simpli pentru a te asigura ca masina ta va fi curata si ingrijita. Uneori cea mai buna spalatorie auto poate fi chiar cea din curtea ta.

 

Evident ca vei avea nevoie de detergent special, de anumite obiecte cum ar fi manusile, peria sau buretele dar si de unelte precum aparatul de spalat cu presiune de la un magazin de scule si unelte care te vor ajuta in tot acest proces. 

 

1. Alege locul si momentul potrivit

Locul unde speli masina nu trebuie ales la intamplare. Acelasi lucru este valabil si pentru momentul in care o speli. Spre exemplu vara, evita sa speli masina in cel mai cald moment al zilei pentru ca exista riscul ca detergentul sa se usuce pe aceasta inainte de a putea fi clatit. Ideal ar fi sa faci acest lucru dimineata devreme sau seara.

In sezonul rece, este indicat sa speli masina in timpul zilei si in zilele mai caldute, cand temperatura este peste 0 grade Celsius.

Foloseste intotdeauna o carpa moale pentru a sterge excesul de apa dupa spalare in sezonul rece. In acest fel vei evita inghetarea apei pe caroserie si degradarea acesteia.

Alege un loc, daca se poate, cimentat sau cel putin sa nu fie plin de praf, pentru ca va exista riscul ca praful de pe pamant sa se ridice din nou pe masina.  De asemenea, evita sa plasezi masina sub copaci dupa ce ai spalat-o.

2. Foloseste scule moderne

Evident ca si o galeata cu apa te poate ajuta in spalarea masinii tale dar nu va face o treaba la fel de buna ca un furtun cu o duza cu presiune a apei.

Asigura-te ca ai suficienta presiune in furtunul de apa sau utilizeaza chiar un aparat de spalare cu presiune, mai ales pentru partea de clatire a detergentului.

Daca raman reziduri de detergent pe caroserie, acesta se poate afecta in timp.  In plus, cu un astfel de aparat ai mai mult control iar procesul de curatare este mai eficient si mai rapid.

3. Curatarea masinii implica mai mult decat apa

Daca crezi ca doar cantitatea de apa conteaza in curatarea eficienta a masinii tale auto, te inseli. Daca uzi un autoturism cu multa apa si il lasi sa se usuce vei constata ca masina nu s-a curatat, ci din contra, murdaria se va accentua. Asa ca pregateste un burete, o perie auto si un sampon auto pentru curatarea corecta a masinii tale.

Pentru a te asigura ca nu vei zgaria vopseaua masinii, foloseste apa pentru a inmuia murdaria si abia apoi curata cu burete si sampon.

4. Incepe cu rotile

De multe ori, rotile sunt cea mai murdara parte a masinii, care au nevoie de mai multa atentie in procesul de curatare.

Aici, un prim pas esential este inmuierea murdariei cu apa din abundenta si folosirea unui detergent special pentru anvelope. In caz contrar poti deterioara anvelopele.

Un ultim pas este clatirea cu apa sub presiune pentru o curatare eficienta.

5. Spumeaza, curata si clateste

Pulverizeaza apa pe intreaga masina pentru a se inmuia intreaga murdarie. Pregateste buretele si detergentul special pentru caroserie pe care il vei folosi si incepe sa cureti intreaga masina.

Nu folosi un detergent casnic sau orice alt timp de detergent decat cel dedicat uzului auto pentru ca acest lucru ar putea uza vopseaua sau chiar caroseria.

Detergentii speciali pentru spalarea auto ajuta chiar si la procesul de uscare mai rapida si pot reduce inclusiv aparitia petelor lasate de apa. Dupa ce fiecare parte a masinii a fost curatata, clatirea se va face de sus in jos.

La final este indicat sa folosesti o carpa uscata si curata pentru a sterge excesul de apa si a face caroseria sa straluceasca.

FOTO: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea