Social

#obiceiuri ajun craciun #obiceiuri si traditii #ajun craciun #obiceiuri

5 obiceiuri de Ajunul Craciunului ca sa-ti mearga bine tot anul care vine

Ca la fiecare sarbatoare mare, si in jurul Craciunului s-au tesut o serie de traditii perpetuate ca litera de lege printre oamenii credinciosi. Iata care sunt principalele obiceiuri aducatoare de noroc din Ajunul Craciunului, potrivit credintei populare:

Ca sa iti mearga bine si sa ai noroc tot anul trebuie sa nu mananci nimic in ziua premergatoare Craciunului. Ca si in ajunul altor sarbatori religioase, exista credinta ca fetele care ajuneaza in aceasta zi isi pot visa ursitul.

Doar copiii au voie sa manance si se spune ca e bine sa le dai dovleac, pentru a fi sanatosi.

E greu ca la oras sa tii o astfel de traditie, insa la sate, oamenii sunt convinsi ca daca dorm pe fan in noaptea de Ajun, asa cum s-a nascut Mantuitorul, vor fi feriti de boli in anul care sta sa inceapa.

O alta superstitie spune ca in noaptea de Craciun nu trebuie sa deschizi usa nimanui, fiindca norocul iese din casa si lasa loc ghinionului.

In seara de Ajun, familiile trebuie sa mearga la rude si la vecini sa le colinde, pentru a vesti Nasterea Mantuitorului si pentru a fi ocrotite de Dumnezeu.

Sursa foto: cacan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea