Social

#detergenti rufe bio #detergenti bio #spalare rufe

5 motive pentru care ar trebui sa folosesti detergenti bio pentru spalarea rufelor

Spalatul rufelor este o sarcina de baza in orice casa. Exista o mare varietate de detergenti pe piata. Acestia pot fi pentru rufe colorate sau albe, sub forma de pudra, capsule sau lichid, conventionali sau bio. In plus, acestia difera si in functie de brand.

Cu siguranta ai auzit macar o data despre detergentii bio si te-ai intrebat in ce mod difera fata de cei conventionali. Ei bine, sa vedem care sunt motivele pentru care sa folosesti detergenti bio.  

1. Petele sunt indepartate eficient

Multe persoane evita detergentii ecologici, deoarece cred ca nu curata suficient de bine. Chiar daca detergentii bio pentru rufe contin ingrediente naturale, acestia curata petele chiar mai eficient decat cei obisnuiti. In compozitia lor se regasesc enzime naturale care descompun grasimea si murdaria, fara sa distruga materialele textile. Totusi, citeste ambalajul produsului pentru a afla ce tipuri de materiale poti spala. Unii detergenti ecologici nu sunt potriviti pentru anumite tipuri de tesaturi.

De asemenea, acestia pot contine surfactanti naturali, derivati din plante, cum ar fi din cocos sau zaharuri, dar si uleiuri esentiale naturale pentru parfumarea rufelor.

In schimb, detergentii conventionali contin substante chimice agresive (cum ar fi lauril sulfat de sodiu sau agenti de inalbire). Desi aceste ingrediente nu indeparteaza intotdeauna petele in totalitate, deterioreaza treptat tesaturile.

2. Actioneaza la temperaturi scazute

In general, detergentii obisnuiti necesita temperaturi ridicate pentru a fi eficienti. Totusi, pe langa chimicalele din compozitie, apa fierbinte distruge, la randul sau, materialele textile.

Cei de tip bio, cum ar fi detergentul ecologic lichid pentru rufe albe si colorate, ecologic, Biolu, actioneaza optim si la temperaturi scazute, de 30-50 de grade Celsius. Nu doar ca vei proteja rufele, insa vei economisi si energie electrica.

3. Sunt hipoalergenici

Detergentii conventionali contin parfumuri sintetice si chimicale care raman pe rufe chiar si dupa clatire. In cazul persoanelor cu alergii sau probleme de piele, aceste ingrediente pot declansa reactii cutanate.

Majoritatea detergentilor certificati bio sunt hipoalergenici, fiind o alegere buna pentru persoanele cu afectiuni cutanate (cum ar fi eczema, psoriazis, rozacee) sau istoric de alergii. De asemenea, acestia sunt potriviti pentru spalarea hainelor bebelusilor, deoarece acestia au pielea sensibila.

Bineinteles, unele persoane pot prezenta reactii alergice si la ingredientele naturale. Totusi, acest lucru se intampla rar, in comparatie cu detergentii conventionali.

4. Protejeaza mediul inconjurator

Dupa fiecare ciclu de spalare, ingredientele sintetice din detergentii obisnuiti ajung in soluri si ape, afectand plantele si sanatatea animalelor. In schimb, detergentii ecologici, cum ar fi detergentul lichid pentru rufe albe si colorate cu lavanda, ecologic, Sonett, nu polueaza mediul inconjurator. Ingredientele sunt provenite din surse vegetale, fiind 100% biodegradabile, astfel incat sunt descompuse in mod natural in mediu. Cu alte cuvinte, folosind detergentii bio, vei contribui la protejarea sanatatii planetei.

5. Protejeaza masina de spalat

Ingredientele naturale din compozitia detergentilor ecologici curata, in acelasi timp, tamburul masinii de spalat. Pe de alta parte, cei conventionali pot produce depuneri in interiorul acesteia, care in timp ii afecteaza functionarea.

Prin urmare, merita sa schimbi detergentul de rufe obisnuit cu unul ecologic. Ai grija, insa, sa alegi unul certificat bio, de la un brand de incredere.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea