Social

#lacrimi #plans # cum apar lacrimile # din ce sunt lacrimile # copil plans # femei plang

Lacrimile de crocodil exista! 5 lucruri pe care nu le stii despre lacrimi

Smiorcaiala, planset, bocet - oricum ii spunem, cu totii o facem. Dar stii cum apar lacrimile, din ce sunt formate, de ce femeile plang mai mult decat barbatii sau ca exista cu adevarat lacrimile de crocodil?

Iata cateva curiozitati despre lacrimi, pe care cu siguranta nu le stiai: 

1. Exista 3 tipuri de lacrimi. Scopul plansetului nu este doar descarcarea emotionala, asa ca si lacrimile se impart in mai multe tipuri, in functie de "scopul" cu care se revarsa. Astfel, exista lacrimi bazale, care ne protejeaza si umezesc ochii, lacrimi reflexe, care apar pentru a ne proteja ochii de iritanti cum ar fi vantul, fumul sau ceapa, si lacrimi emotionale. Acestea din urma sunt cele mai cunoscute si apar fie dupa o cearta cu iubitul, fie la un film siropos etc. Un studiu de la inceputul anilor `80 a aratat ca acestea din urma sunt mai pline de proteine decat celelalte tipuri de lacrimi. 

2. Compozitia lacrimilor este similara cu a salivei. Astfel, lacrimile contin sare, hormoni si proteine. 

3. Femeile plang mai mult decat barbatii. Nu este o surpriza, dar acest fapt chiar a fost demonstrat stiintific. Astfel, femeile plang de 5,3 ori pe luna, in timp ce barbatii plang de 1,4 ori pe luna. De asemenea, potrivit unui studiu citat de publicatia "Huffington Post" editia britanica, femeile plang in medie in reprize de pana la 6 minute, iar barbatii nu mai mult de 2 minute. 

CITESTE SI 

5 tipuri de barbati de care trebuie sa te feresti 

Nume de copii la moda in 2014 

Vedete care nu au imbatranit deloc. Afla-le secretul!

4. De ce ne curge nasul cand plangem? Raspunsul este foarte simplu, au aratat oamenii de stiinta: pentru ca lacrimile ajung in pasajele nazale, asa ca de fapt si pe nari curg tot lacrimi. 

5. Lacrimile de crocodil exista! Probabil ca nu o data ai auzit aceasta expresie, dar te asiguram ca este cat se poate de adevarata. Totusi, motivul pentru care crocodilii plang nu este tristetea apasatoare. Potrivit unui studiu efectuat in 2007 in Florida (SUA), crocodilii plang mai ales in timp ce mananca, iar motivul ar fi ca astfel isi lubrifiaza ochii. Mai mult, crocodilii plang foarte des, iar lacrimile lor sunt destul de mari, de unde si expresia celebra. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea