Social

#program de ecologizare #mine inchise #mineri

45 de mine vor fi inchise si ecologizate in 2009

Un numar de 45 de mine vor intra, in 2009, in programul de executie lucrari pentru inchidere si ecologizare a suprafetelor, mine a caror activitate a incetat deja, a declarat pentru NewsIn directorul general al Directiei Resurse Minerale din cadrul MEF , Sorin Gaman.

"Cele 45 de mine, de carbune, sare, minereuri etc., vor intra intr-un program de executie lucrari de inchidere si ecologizare a suprafetelor.

In prezent, acestea nu mai functioneaza si nu au personal", a spus directorul general al Directiei Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Sorin Gaman. In conformitate cu programul de perspectiva avizat de Consiliul Tehnico-Economic al MEF, in 2009, la 45 de mine se vor derula lucrari de inchidere si ecologizare (pentru 30 de mine lucrarile sunt incepute din 2008, iar pentru 15 mine, lucrarile sunt contractate pentru 2009, n.r.), pentru alte 71 de mine se vor asigura activitatile necesare de conservare in vederea trecerii la efectuarea lucrarilor de inchidere, potrivit datelor transmise de MEF.

"Inchiderea si ecologizarea suprafetelor afectate reprezinta un proces complex care are ca principal scop punerea in siguranta a iazurilor de decantare si a celorlalte depozite de deseuri minierepurtatoare de substante periculoase, securizarea minelor subterane, refacerea factorilor de mediu si diminuarea riscurilor de producere a unor accidente", potrivit reprezentantilor ministerului de resort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea