Social

#sorin oprescu #renovare #primarie

400.000 de euro pentru supravegherea lucrarilor la Primarie

euro de 3,5 lei. Primaria urmeaza sa organizeze o licitatie pentru firma-diriginte de santier in 2 noiembrie. Castigatorul va trenui sa intermedieze relatia si comunicarea dintre constructor si proiectant.

"Referitor la procedura de consolidare a Primariei municipiului Bucuresti, in prima etapa, se achizitioneaza serviciile de consultanta in vederea urmaririi lucrarilor de executie a consolidarii efective. Valoarea estimata a serviciilor de consultanta este de 1.100.000 RON, reprezentand aproximativ 2% din valoarea totala a investitiei. Consultantul castigator va avea urmatoarele sarcini principale: verificarea detaliata in conformitate cu legislatia romana si internationala, asigurarea coordonarii activitatilor cu aportul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), procedurile de verificare pentru asigurarea managementului financiar eficient si controlul contractelor de lucrari, verificarea stadiului lucrarilor de consolidare, calitatea si procedurile de monitorizare a sigurantei, organizarea de intalniri saptamanale si lunare, verificarea proiectului tehnic detaliat si a planselor de lucru conform cu normele tehnice romane si internationale in vigoare...", se arata intr-un comunicat de presa.

Chiar daca valoarea obisnuita a contractelor de consultanta (care sunt obligatorii in cazul proiectelor mari) este de doar 1%, primaria capitalei a acceptat sa cheltuiasca de doua ori mai mult, noteaza Gandul.

Fostul primar al capitalei, Adriean Videanu, sustinea ca angajatii primariei nu vor fi afectati de lucrarile de consolidare, dar Sorin Oprescu nu este de acord. El vrea sa inchirieze un imobil pe Splaiul Independentei, langa Universitatea Politehnica, cu o chirie lunara de 200.000 de euro, unde angajatii primariei sa-si poate continua munca nederanjati de santierul de sub cladirea de pe bulevardul Elisabeta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea