Social

40 de pakistanezi au primit slujbe la Resita

Chiar si lor salariile din Romania li se par cam mici. 

Romania a inceput sa angajeze muncitori din Pakistan pentru a face fata deficitului cronic de forta de munca din industria textila si din constructii, informeaza cotidianul pakistanez The Post. Acesta il citeaza pe ambasadorul Pakistanului in Romania, Mian Sanaullah, conform caruia primii 40 de muncitori care vor lucra la o firma romaneasca din Resita vor sosi curand la Bucuresti.

Facand o radiografie a situatiei din Romania – doua milioane de muncitori plecati in strainatate pentru salarii mai bune, crestere economica sustinuta de 7% etc. – The Post conchide ca „la ora actuala Bucurestiul este interesat sa importe tehnicieni, ingineri, soferi din China, India, Bangladesh si Pakistan si a contactat aceste tari dupa ce a epuizat posibilitatile de recrutare a fortei de munca din tari vecine precum Ucraina, Moldova, Serbia si Macedonia.

Apoi il citeaza pe Mian Sanaullah, care considera ca importul de muncitori ar putea constitui o noua dimensiune a relatiilor bilaterale romano-pakistaneze. Conform acestuia, „solutia pakistaneza” pentru deficitul de forta de munca din Romania s-a conturat acum doi ani, in timpul vizitei in Pakistan a fostului vicepremier Bogdan Pascu, care a oferit 1.200 de permise de munca pentru lucratorii din aceasta tara.

Redactorii The Post sunt convinsi ca Romania va oferi locuri de munca pentru lucratorii straini in mod constant, dar apreciaza ca nivelul actual al salariului mediu – 375 USD la care se adauga cheltuielile de masa si transport, dupa impozitare – este, deocamdata, mic. In plus, The Post dezvaluie si cat ii costa pe angajatorii romani „importul” unui pakistanez – 2.000 USD pentru transport si comisioanele agentiilor de recrutare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea