Social

#instanta #raport #politisti agresati

300 de politisti, agresati in misiuni

Aproape in fiecare zi un politist este batut sau amenintat in timpul misiunilor pe care le desfasoara, potrivit unei statistici al politiei.

In raport se arata ca anul acesta 300 de politisti au fost agresati in misiuni, iar unii au fost omorati, informeaza Realitatea TV.

Un politist de la serviciul Urmariri a fost implicat chiar saptamana trecuta intr-un astfel de incident. El trebuia sa duca la arest un membru al clanului Chira, cand unchiul urmaritului a tras aproape 30 de alice.

In unele cazuri, desi politistii sunt cei agresati, ei sunt tarati prin tribunale perioade lungi de timp. "Un caz elocvent este cel al unui agent de politie din judetul Iasi. In urma interventiei, in timpul serviciului, a fost chemat in instantele de judecata timp de 5 ani pentru purtare abuziva cu toate ca el fusese cel ultragiat", a spus Liviu Butunoi, Presedinte SNPPC.

Cazurile de violenta contra politistilor a crescut, insa nu si arestarile lor. Daca in 2005 au fost arestati 31% dintre suspecti, in 2006 doar 21% au fost cercetati in spatele gratiilor, iar in 2007, au fost arestati doar 12% dintre cei care i-au agresat pe politisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea