Social

#copii #spital #tabara #toxiinfectie alimentara

30 de copii au ajuns din tabara la spital

Din tabara, pe patul de spital. 30 de copii si adulti, care se aflau in tabara din statiunea Venus au fost internati la spitalul din Mangalia cu toxiinfectie alimentara . Directia de Sanatate Publica au inceput o ancheta epidemiologica in acest caz.

Grupul de copii si educatori erau cazati intr-o tabara de vara din statiunea Venus, unde aveau asigurate si vele trei mese pe zi. Ei au ajuns la spitalul din Mangalia in cursul noptii de luni cu simptome de toxiinfectie alimentara, respectiv stari de voma, dureri de cap si diaree, dupa cum noteaza Realitatea TV. Medicii i-au retinut pentru analize si au alertat Directia de Sanatate Publica Constanta.

Cadrele medicale de la DSP au declansat o ancheta in cazul taberei de la Venus, anuntand ca acesta este considerat un focar de toxiinfectie alimentara. Ei au inceput controalele in tabara, reprezentantii acesteia nedorind sa ofere detalii in legatura cu cele intamplate.

Acest caz readuce in atentie problema taberelor scolare in care micutii se imbolnavesc din cauza conditiilor insalubre. In urma cu doi ani, aproape 100 de copii din tabara Navodari au ajuns la spital, tot cu toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat alimentele preparate de o bucatareasa infectata cu salmonela.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea