Social

#romani card de sanatate #cnas #activare card de sanatate #eliberare card de sanatate

30.000 de carduri de sanatate blocate, 90.000 de erori, o noua amanare

 

Cardurile de sanatate, in continuare o problema! A cincea amanare 1 februarie, 1 aprilie, 1 mai, sfarsitul lunii iunie... Acestea au datele anuntate de autoritati privind implementarea cardului de sanatate. A cincea oara poate e cu noroc, caci reprezentantii CNAS spun ca de la 1 august, fiecare roman sa fie tratat doar pe baza cardului.


"Continuam sa acordam servicii medicale atunci cand cineva nu poate sa prezinte cardul. Acest lucru la un moment dat se va opri. Probabil ca la sfarsit de iulie, inceput de august va deveni doar cardul", conform presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

"Sistemul card functioneaza. Nu ne propunem sa renuntam la card. Din contra. Din acest moment, toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu mai exista nicio cale de intoarcere", a mai spus presedintele CNAS. Medicii de familie sustin insa ca in ultimele patru zile, sistemul a dat peste 90.000 de erori.

Autoritatile spun ca de la 1 mai, 36 de medici din Capitala nu au acordat niciun serviciu in baza cardului. Astfel ca inspectorii vor fi trimisi in control. De altfel, pana acum au fost facute sute de verificari, dar nu a fost anuntata nicio sanctiune, scrie libertatea.ro.

Peste 10 milioane de servicii medicale au fost acordate in luna mai, intre care 6,4 milioane folosind cardul de sanatate, potrivit unei statistici prezentate de CNAS. In prezent, aproximativ 30.000 de carduri sunt blocate in sistem. Cele mai multe carduri s-au blocat din cauza tastarii gresite a PIN-ului si din cauza scoaterii cardului din cititor inainte de confirmarea in sistem a validarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea