Social

#fotbal #cadouri

3 idei de cadouri pentru iubitorii de fotbal

Daca ai un prieten drag care este pasionat de fotbal, iar ziua sa de nastere se apropie cu pasi repezi, iti oferim mai jos 3 recomandari de cadou inspirate. Produsele despre care discutam astazi se pot comanda fie dintr-un magazin fizic, fie direct de pe net.

Rolul lor este de a imbunatati calitatea experientelor construite in jurul fenomenului fotbalistic, indiferent de activitatea realizata de aceasta persoana apropiata tie. Asadar, iata cum arata lista noastra de sugestii:

1. O minge de fotbal noua

Mingea de fotbal nu este un produs universal, fiecare model avand propriile caracteristici, ce sustin imbunatatirea calitatii jocului. Nu doar design-ul este un criteriu esential, atunci cand alegi un astfel de produs, ci si alte elemente, precum materialul, cusaturile si dimensiunile.

Principalele materiale din care este realizata o minge de fotbal calitativa sunt: poliuretanul (PU), PVC-ul si pielea sintetica. Acestea garanteaza o traiectorie foarte buna, in timpul sutului, sfericitate optima si rezistenta de durata.

De asemenea, materialul camerei interioare este un alt aspect de care sa tii cont, aceasta fiind, de obicei, realizata din sau butil. Este indicat sa alegi un produs cu o camera interioara din butil, deoarece acest material mai moale asigura o retentie mai buna a aerului.

In privinta dimensiunilor, mingile de fotbal difera din punct de vedere al circumferintei (cm). Astfel, iti va fi mult mai usor sa alegi un produs ideal pentru o persoana aflata intr-o anumita categorie de varsta, asa cum poate fi cazul unui copil inscris la o academie de fotbal.

MARIMEA 1 / CIRCUMFERINTA 18-22 CM

“Mingea de fotbal mini” este recomandata pentru invatarea tehnicilor de joc, sau pentru fotbalul de agrement, intre prieteni.

MARIMEA 2 / CIRCUMFERINTA 25-50 CM

Utilizata in competitii fotbalistice dedicate copiilor sub 5 ani, dar si in timpul antrenamentelor la grupe de juniori si adulti.

MARIMEA 3 / CIRCUMFERINTA 57-60 CM

Cea mai mare minge de fotbal utilizata in cadrul competitiilor de copii cu varsta sub 8 ani.

MARIMEA 4 / CIRCUMFERINTA 63-66 CM

Utilizata pentru disputarea partidelor de fotbal, la grupe de copii cu varsta de 8-12 ani, in timpul antrenamentelor pentru juniori si adulti, dar si in timpul activitatilor sportive recreative.

MARIMEA 5 / CIRCUMFERINTA 68-70 CM

Cea mai mare minge de fotbal, utilizata in cadrul competitiilor oficiale, la toate grupele 12 ani+, dar si in timpul turneelor profesioniste.

2. Ghetele de fotbal potrivite

Principalul criteriu de alegere a unor ghete de fotbal este suprafata de joc. Asadar, in functie de specificul terenului pe care se desfasoara antrenamentele sau partidele de fotbal, exista:

Ghete de fotbal pentru iarba naturala (FG - Firm Ground)

Au pe talpa crampoane fixe, lamelare sau conice, ce pot fi realizate fie din materiale precum PU, cauciuc sau TPU.

Ghete de fotbal pentru gazon umed (SG - Soft Ground)

Au pe talpa de crampoane metalice sau din filet, ce asigura o aderenta excelenta pe o astfel de suprafata.

Ghete de fotbal pentru iarba sintetica (AG - Artificial Grass)

Au pe talpa crampoane mici si cu o forma circulara. Alternativele recomandate pentru un astfel de model: ghetele de fotbal MG (Multi-Ground) sau ghetele de fotbal hibrid FG / AG.

Ghete de fotbal pentru covor sintetic (TF - Turf)

Au pe talpa crampoane de dimensiuni reduse, cu rol in reducerea nivelului de presiune resimtita in dreptul gleznelor.

Ghete de fotbal pentru suprafata tare (HG - Hard Ground)

Au talpa neteda si realizata din material cauciucat, pentru o aderenta excelenta in sala.

3. Accesorii pentru antrenamente

Antrenamentele ii permit oricarui practicant al acestui sport sa isi imbunatateasca tehnicile, cu ajutorul unor exercitii specifice, care pot stimula: coordonarea cu alti jucatori, viteza, adaptarea la schimbarea cursului de joc, capacitatea de control al balonului etc

Poti face o multime de cadouri interesante, incluse in categoria accesoriilor utile pentru antrenamentele de fotbal. Obstacolele de viteza, jaloanele, conurile (modulare sau fixe) sau scara de antrenament reprezinta doar cateva dintre aceste produse esentiale in pregatire.

Toate aceste variante de cadou pot fi comandate online, printr-un proces de comanda simplu si rapid. Asigura-te ca identifici in mod corect un produs ideal pentru o persoana pasionata de fotbal si fa-i ziua mai frumoasa, atunci cand celebrati impreuna aniversarea sa!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea