Social

#idei cadou parinti # cadou parinti #cadou

3 idei de cadou potrivite pentru parintii tai

 

Ideea de a oferi un cadou celor dragi aduce o stare de bine atat celui care il ofera, cat si celui care il primeste. Cu toate acestea, de la an la an devine tot mai greu sa ne dam seama ce cadou si-ar dori parintii nostri, mai ales daca le-am daruit deja ramele foto digitale, albumele clasice si canile cu poza intregii familii imprimata pe ele.

In Romania suntem invatati inca de cand suntem la gradinita sa cream un cadou special de 8 Martie pentru a ne sarbatori mamicile. In functie de generatie, acestea sunt obiecte create de manutele noastre sub indrumarea doamnei educatoare, tinand cont de vremurile actuale. Daca in anii ‘90, felicitarile de Ziua Mamei erau decorate cu frunze, petale si chiar coji de ou, in zilele noastre, copiii creeaza felicitari cu modele 3D si culori fluorescente sau cu sclipici.

Desi vom ramane mereu copii pentru parintii nostri, realizam la maturitate ca, incet, rolurile se inverseaza. Chiar daca putem conta intotdeauna pe sprijinul lor neconditionat, acestia ajung sa depinda tot mai mult de ajutorul si sustinerea noastra.

Pentru ca o parte dintre parinti nu pot tine mereu pasul cu timpurile, cadourile noastre pentru aniversarile lor sau de sarbatori devin tot mai practice. Iata 3 idei de cadouri potrivite pentru parintii tai:

1. O asigurare complexa pentru locuinta

Este bine ca mai intai sa verifici daca au o asigurare PAD obligatorie activa, inainte de a incheia o asigurare facultativa pentru locuinta. Indiferent daca acestia locuiesc la casa sau la bloc, o asigurare facultativa este binevenita, indiferent de valoarea locuintei. Costurile acesteia sunt modice si, in functie de optiunea aleasa, caminul lor va fi in siguranta indiferent de eventualele evenimente ce pot aduce reale dezastre. Este un cadou practic, extrem de binevenit pentru ei si aduce un plus de liniste intregii familii.

2. O vacanta in doi

In functie de varsta si dorinta lor, le poti oferi parintilor tai cateva zile de relaxare in tara sau in strainatate. Daca acestia sunt reticienti sa calatoreasca in afara tarii, le poti rezerva cateva zile la mare prin programul „Litoralul pentru toti”, ce se desfasoara la inceputul si la finalul sezonului, atunci cand temperaturile sunt perfecte pentru persoanele mai in varsta.

Daca au anumite probleme de sanatate, o saptamana de cazare cu masa si tratament intr-o statiune balneoclimaterica poate fi cadoul perfect. Avand totul inclus, se pot relaxa si bucura de serviciile medicale oferite de personalul autorizat, ceea ce le va aduce o ameliorare a problemelor de sanatate, cel putin in urmatoarele luni.

Cei mai experimentati pot merge intr-un circuit organizat in Europa, in care sa viziteze cele mai frumoase capitale si chiar sa se bucure de cateva zile de plaja.

3. O saltea confortabila pentru pat

Adesea, parintii uita de propriile lor nevoi si se straduiesc sa le indeplineasca pe cele ale copiilor. Chiar daca acestia au crescut, parintii rareori se incumeta sa investeasca sume mari de bani pentru propriul confort. Astfel, o saltea anatomica si ergonomica pentru pat, care sa ofere o sustinere corecta a corpului in timpul somnului, poate fi cadoul perfect. Daca platesti tu transportul si manipularea pana in casa, tot ce le ramane lor de facut este sa se bucure de un somn linistit.

Cand vine vorba de parintii nostri, mai ales daca au trecut deja de o anumita varsta, primul lucru care ne vine in minte este sanatatea. Pentru ca nu poate fi oferita drept cadou, trebuie sa gasim alte variante de daruri care sa le aduca bucurie si care sa transmita macar in mica parte recunostinta noastra. Indiferent de cadoul ales, pentru ei cel mai important este sa petrecem timp de calitate impreuna, ceea ce le putem oferi fara o ocazie speciala.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea