Social

#bani scoala #dotari scoli #costuri invatamant #invatamant gratuit

3.000 de lei pe an! Atat costa invatamantul "gratuit"

Creta, sapun lichid, hartie, videoproiectoare, imprimante, rechizite si atentii pentru profesori. Pentru toate acestea, parintii sunt nevoiti sa scoata din buzunar in fiecare an in jur de 3.000 de lei, in conditiile in care oficialii de la Ministerul Educatiei se lauda ca invatamantul la stat este gratuit..

Cifra este rezultatul unui calcul sumar realizat de jurnalistii Digi24. Potrivit acestora, cei mai multi bani ii cheltuiesc parintii copiilor din ciclul primar, care contribuie la dotarea salilor de clasa cu tabla, parchet, jaluzele, imprimanta, proiector, cuier sau dulapuri. Mai mult, uneori li se cere sa suporte si costurile zugravirii salilor de curs.

Pe langa toate acestea, parintii sunt nevoiti sa suporte costul asa-numitelor caiete suplimentare tipizate, dar si al consumabilelor, precum hartia si tonerul pentru imprimanta sau creta ori sapunul si hartia igienica pentru toalete.

Cu toate acestea, putini parinti fac sesizari la Ministerul Educatiei, de teama ca elevii sa nu aiba de suferit. "Niciun parinte nu este obligat sa doneze bani, niciun cadru didactic, niciun director nu are dreptul sa puna nemijlocit mana pe bani", a declarat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea