Social

#vaccinare coronavirus #vaccin coronavirus romania #vaccinare romania #coronavirus #vaccinare #vaccin

27 decembrie, data la care va incepe campania de vaccinare in Romania, dar si in restul statelor UE

Primul vaccin impotriva coronavirusului va fi facut in Romania, in data de 27 decembrie. Tot atunci va incepe campania de vaccinare si in restul statelor UE.

 

Primul lot de vaccinuri, mai exact 10.000 de doze vor ajunde in Romania pe 27 decembrie. Din acest lot vor fi vaccinati personalul medical din linia intai, fiind cei mai expusi riscului de infectie cu noul coronavirus.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghita, Romania este pregatita sa inceapa vaccinarea în 27 decembrie, iar din primele doze va fi vaccinat personalul medical din spitalele de boli infectioase, potrivit hotnews.ro.

Medicul Valeriu Gheorghita a declarat ca pana in prezent rata de acceptare a vaccinului in randul personalului medical din spitalele suport COVID este de aproape 95%, iar in celelalte spitale, rata de acceptare este de 70% in randul medicilor si de 50% la asistenti medicali. Totodata, in randul medicilor de familie, rata de acceptare a vaccinului este de 80%.

In Romania vor fi aproximativ 900 de centre de vaccinare si sapte centre de depozitare - Institutul Cantacuzino si cele sase spitale militare, care vor fi centre regionale. Conform sursei citate, la aceste centre au fost deja pornite frigiderele la o temperatura de minus 80 de grade, cat este necesar pentru pastrarea vaccinului Pfizer/BioNTech.

Toate statele UE vor incepe vaccinarea impotriva COVID-19 in aceeasi zi

Nu doar Romania va incepe campania de vaccinare pe 27 decembrie, ci toate statele UE. Anuntul a fost facut de presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a facut apel la o actiune comuna din partea Statelor Membre in ceea ce priveste campania de imunizare impotriva noului coronavirus, scrie ziare.com.

Concret, Ursula von der Leyen a venit cu propunerea ca primele vaccinuri sa fie administrate si distribuite simultan in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, imediat ce autorizarea conditionata de punere pe piata va fi data de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

Ursula von der Leyen a anuntat pe Twitter si ca vaccinarea impotriva COVID-19 va incepe in Uniunea Europeana in zilele de 27, 28 si 29 decembrie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea