Social

25 de pasageri Tarom cer 500.000 de euro daune

Vacantele ratate, nevoia de consiliere psihologica – unele din motivele invocate in instanta.

Pasagerii aflati in aeronava care a lovit, la sfarsitul anului trecut, o masina aflata pe pista de decolare a aeroportului Henri Coanda cer companiei Tarom despagubiri totale de 500 de mii de euro.

Initial, cererea de chemare in judecata a companiei aeriene a fost semnata de 15 persoane. Ieri, la proces, numarul reclamantilor a crescut cu inca zece. Toti cei 25 de pasageri aflati in Boeingul implicat in accident solicita acum Taromului 20.000 de euro daune morale si 5.000 de euro daune materiale pentru traumele suferite. Potrivit actiunii, oamenii sustin ca din cauza incidentului de pe pista si-au ratat vacantele si, mai mult, dupa accident au avut nevoie de consiliere psihologica.

Pasagerii critica si modul de actiune al echipajelor de interventie, aratand ca nu a existat deloc o organizare corespunzatoare. Potrivit acestora, „la deschiderea iesirilor de siguranta doua din topogane nu s-au umflat automat, unul dintre acestea era spart, iar unii dintre pasageri s-au lovit cu ocazia «coborarii» fortate din avion.

Numai sansa a facut ca avionul sa nu explodeze, iar noi, pasagerii de pe pista, sa nu fim spulberati, pentru ca nu a existat nici un mod de organizare, toti, inclusiv personalul feminin de pe nava, fiind imprastiati pe pista”, se arata in actiunea depusa la instanta. In plus, oamenii sustin ca dupa accident nu au beneficiat de ajutorul profesional al unui medic psiholog. Procesul ar fi trebuit sa inceapa ieri dar, din motive procedurale, cauza a fost amanata pentru luna viitoare.

Pe 30 decembrie, o cursa charter Tarom care trebuia sa decoleze de pe Aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti, cu destinatia Sharm el Sheikh – Egipt, a lovit, in momentul decolarii, o masina aflata pe pista.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea