Social

# certificat verde martie #medic infectionist #certificat verde

2022, anul in care revenim la normal? Un medic infectionist cere renuntarea la certificatul verde din luna martie

2022 ar putea fi anul in care vom reveni la normalitatea de dinainte de pandemie.

Un medic infectionist de la Spitalul „Victor Babes” recomanda renuntarea la certificatul verde incepand din luna martie, explicand ca noua tulpina, desi este mai contagioasa, este mult mai usoara.

„Din luna martie ar fi bine sa renuntam la certificatul verde. Acesta tulpina (n.r. Omicron) pare ca este extrem de infectioasa, dar din fericire, cu foarte putine forme severe de boala. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme usoare de boala, si atunci nu prea isi mai gaseste locul acest certificat verde.

Cred ca e momentul sa revenim la ceea ce stiam inainte. Sa ne impartim in sanatosi si bolnavi, adica pacientul cu forme simptomatice, si nu in pozitivi si negativi, nu in vaccinati si nevaccinati, ci sa revenim la clasicele diagnostice pe care le stiam inainte de aceasta pandemie, pentru ca la un moment dat si aceasta pandemie trebuie sa o vedem asa cum este acum, in scadere si cu potential de transformare in izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a declarat Voichita Lazureanu la Antena 3.

Incepand cu 1 februarie, certificatele verzi incep sa expire pentru persoanele care au mai mult de 9 luni de la vaccinare si care nu au facut doza booster. Acestia nu vor mai putea circula in alte tari, fara efectuarea dozei booster, insa vor putea sa intre, in continuare, in malluri, restaurante si alte localuri de pe teritoriul Romaniei, daca CNSU nu decide alte masuri restrictive.

Pe de alta parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recomandat la finalul saptamanii trecute ridicarea interdictiilor de calatorie si le recomanda tarilor lumii sa nu  mai ceara dovada vaccinarii turistilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea