Social

20 iunie a fost cea mai fericita zi a anului

Un savant britanic a calculat ce a calculat si a reusit sa ajunga la o concluzie surprinzatoare: ieri, 20 iunie, a fost cea mai fericita zi a anului.

Cliff Arnall, psiholog si fost profesor la Universitatea Cardiff, a pornit in teoria sa de la o suma de factori, cum ar fi amintirea unor evenimente fericite din copilarie , lumina solara in crestere si bucuria oferita de anticiparea vacantei. Mai exact, formula celei mai fericite zi a anului ar fi: Al + (NxS) + Apc /T +Av.

Si acum, sa va “traducem”: Al = aer liber, N = natura, S = socializare mai buna cu familia si prietenii, Apc = amintiri pozitive din copilarie, T = temperatura potrivita, Av = anticiparea vacantei.

 Daca ar fi locuit in Bucuresti – de pilda -, savantul in cauza ar fi fost nevoit probabil sa ia in calcul si alti factori, mai destabilizatori, cum ar fi traficul infernal, canicula care se instaleaza incet-incet in oras sau decibelii in crestere, proveniti de la interminabilele lucrari edilitare. Dar atunci formula fericirii ar fi aratat cu siguranta altfel.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea