Social

20.000 de romani din Spania isi pot schimba permisul de conducere auto

Pana la 20.000 de cetateni romani cu permis de rezidenta in provincia spaniola isi pot schimba deja permisul de auto, dupa intrarea in vigoare a acordului dintre Spania si Romania privind recunoasterea reciproca si schimbarea permiselor de conducere , relateaza miercuri publicatia El Periodico Mediterraneo, consultata de Rompres.



Pentru a putea incepe formalitatile, cel trebuie sa solicite o prima audienta prin internet sau formand numarul de telefon 902.300.175. La solicitarea schimbarii carnetului de conducere i se va cere numarul permisului de rezidenta, provincia spaniola in care locuieste si numarul permisului de conducere din Romania. Restul documentelor vor fi depuse in ziua fixata.

Aceasta masura era foarte asteptata, a afirmat Nicol Mitulescu, presedinta asociatiei romane din Castellon Asociacion Rumana Castellonense, deoarece romanii care conduc fara permis spaniol platesc amenzi de 450 de euro. Nicol Mitulescu a amintit ca de aceasta masura beneficiaza cetatenii care se afla in mod legal in Spania, dintre care jumatate au permis de conducere . Nu exista o data-limita pentru schimbarea permisului de conducere auto, adauga El Periodico Mediterraneo. (Rompres)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea