Social

2.200 locuri de parcare din sectorul 4 nu au stapan

Incepand de azi, taxa pentru ocuparea parcarii de resedinta nu se va mai achita la sediul primariei ci la Serviciul Constatare Taxe Domeniul Public din cadrul Directiei de Taxe si Impozite Locale din Calea serban Voda nr. 43, au anuntat inspectorii Serviciului de Parcari din Primaria sectorului 4 .
Desi bucurestenii se confrunta cu o acuta lipsa a locurilor de parcare , potrivit evidentelor Serviciului de Parcari din cadrul Primariei Sectorului 4, in momentul acesta, pe raza sectorului, dintre cele 8.600 de locuri de parcare un numar de aproximativ 2.200 sunt libere. Motivul este simplu: fie sunt locuri pentru care beneficiarii nu au mai achitat taxa de ocupare si au pierdut dreptul de a parca in locul respectiv, fie nu au fost revendicate in decursul anului trecut.
Cum sa ocupi legal parcarilePentru a putea ocupa legal locurile de parcare, posesorii masinilor trebuie sa incheie un acord cu Directia de Gospodarie Comunala din cadrul primariei de sector. Acordul este valabil pentru o perioada de 5 ani calendaristici, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioada de 90 de zile de la expirare. In pofida valabilitatii de cinci ani, acordul expira in termen de 90 de zile de la inceputul fiecarui an calendaristic daca nu este achitata taxa de ocupare a domeniului public. Potrivit Hotararii nr 216/2005 emis? de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, taxele locale pentru utilizarea temporara a locurilor publice variaza in functie de apartenenta locului de parcare la una dintre cele patru zone in care este impartit sectorul. Astfel, posesorii autovehiculelor parcate in zona A vor achita o taxa in valoare de 0,21RON/mp/zi, pentru cele parcate in zona B - o taxa de 0,16 RON/mp/zi, pentru cele din zona C - o taxa de 0,13 RON/mp/zi, iar pentru cele din zona D - 0,10 RON/mp/zi. Taxa pentru ocuparea locurilor din parcarea de resedinta se plateste trimestrial in patru rate egale, respectiv pana la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 noiembrie. Intarzierea platii peste termenele mentionate atrage calcularea de penalitati la sumele restante. Potrivit statisticilor Serviciului de Parcari, in ultimul trimestru al anului 2005, pe baza cererilor primite, un numar de 265 de locuitori ai sectorului 4 au primit locuri in parcarile de resedinta. Persoanele care doresc sa ia in folosinta unul din locurile de parcare libere se pot adresa Serviciului de Parcari de la parterul Primariei Sectorului 4, programul cu publicul al serviciului fiind: de luni pana joi, intre orele 9.00 si 14.00, iar vineri, intre orele 9.00 si 12.00.

Tarifele pentru parcajele de resedinta aferente anului trecut pot fi achitate pana pe 31 martie 2006
In aceste zile, cetatenii care au domiciliul in Sectorul 6 si care detin un loc intr-un parcaj de resedinta pot achita tariful aferent anului 2005 la A.D.P. Sector 6 (intrarea Aviator Caranda nr. 9). Suma care trebuie platita pentru un loc intr-un parcaj de resedinta este de 5 RON pe luna (60 RON/an) pentru autoturismele aflate in proprietatea persoanelor fizice si 15 RON/luna (180 RON/an) pentru autoturismele de serviciu, proprietate a persoanelor juridice. Cuantumul a fost stabilit prin H.C.L. Sector 6 nr. 158/22.12.2004. Tarifele aferente anului 2005 pot fi achitate pana la data de 31 martie 2006. In caz de neplata pana la data mentionata locul de parcare este redistribuit. In plus, pentru fiecare zi de intarziere, sunt percepute penalitati de 0,06%. In evidentele Administratiei Domeniului Public Sector 6 se afla in prezent peste 17.000 de locuri de parcare. Programul de lucru cu publicul pentru plati este luni, marti si joi, intre orele 8.30 - 13 si 14 - 16.30; miercuri, intre orele 8.30 - 13 si 14 - 18.30, iar vineri, intre orele 8.30 - 13 si sambata, 9 - 13.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea