Social

#jurnalisti fasia gaza

17 jurnalisti au incercat sa intre in Fasia Gaza

Saptesprezece jurnalisti si militanti pentru libertatea presei s-au deplasat cu un autobuz la Rafah, la frontiera dintre Egipt si Fasia Gaza , cerand accesul in enclava palestiniana.

Grupul organizator al acestei deplasari, Centrul de la Doha pentru libertatea informatiei, incearca sa sfideze restrictiile israeliene impuse corespondentilor straini care relateaza despre razboiul din Gaza , relateaza AFP.

Israelul a interzis accesul jurnalistilor straini in Fasia Gaza in pofida unei hotarari a Curtii Supreme ordonand guvernului sa autorizeze intrarea corespondentilor straini in acest teritoriu.

Tentativa a esuat si grupul a decis sa petreaca noaptea intr-un hotel din orasul egiptean din apropiere El Arish. In jur de 60 de mijloace de informare internationale au lansat saptamana trecuta un apel la initiativa Reporters sans Frontieres pentru a indemna autoritatile israeliene sa restabileasca accesul presei in Fasia Gaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea