Social

#Regina Ana #Regina Ana a murit #zi de doliu national #. regele mihai

13 august 2016, zi de doliu national!

Astazi, Executivul a aprobat in sedinta de miercuri Hotararea de Guvern privind declararea zilei in care va fi inmormantata Regina Ana, 13 august, zi de doliu national pe teritoriul Romaniei.

“Nu vor fi funeralii de stat pentru ca nu se poate. Regina Ana nu a avut cetatenie romana, ci doar britanica si franceza. Oricum nu s-au luat in considerare funeralii nationale, ci doar declararea zilei de 13 august drept zi de doliu national”, au declarat pentru Mediafax marti surse guvernamentale.

Casa Regala a Romaniei a anuntat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul cu trupul neinsufletit urmand sa fie adus in tara in data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peles (9 august) si la Palatul Regal din Capitala (11 august), inmormatarea urmand sa aiba loc in 13 august.

in ziua de sambata, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufletit al Reginei Ana va fi asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasa, iar accesul publicului in Piata Palatului este liber, in zonele special amenajate pentru participanti.

De la ora 11.35 la ora 12, cortegiul funerar va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa. De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteza obisnuita, catre Curtea de Arges, in intervalul orar 12 - 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogosoaia, Buftea, Titu, Gaesti, Topoloveni, Pitesti, Curtea de Arges.

La ora 15.00 va avea loc slujba de inmormantare a Reginei Ana in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Ceremonia inmormantarii va fi privata, in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Arges.

Ceremonia se va desfasura in doua parti: ora 15.00-15.50, in fata Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasa a ingroparii, in Noua Catedrala.

Din cauza starii delicate de sanatate a Regelui Mihai, care sufera de cancer in stare avansata, Majestatea Sa nu va lua parte la funeralii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea