Social

#malpraxis Mihai Eminescu #sifilis Mihai Eminescu #deces Mihai Eminescu #mihai eminescu

126 ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Adevarata cauza a disparitiei poetului

Mihai Eminescu a murit pe data de 15 iunie 1889, la 39 de ani, grav bolnav in casa de sanatate a doctorului Sutu din Bucuresti. Odata cu inmormantarea lui Eminescu in Cimitirul Bellu, a fost ingropat si misterul mortii sale. Nenumarate speculatii au fost facute pe baza cauzei decesului.


Decesul lui Mihai Eminescu a fost o sursa inepuizabila de teorii si polemici. In ultimii 20 de ani, specialistii au ajuns la concluzia ca Eminescu a fost victima unui caz grosolan de malpraxis. A fost doborat de un tratament administrat gresit, scrie Adevarul.ro.

”Intre lunile februarie - iunie 1889, lui Mihai Eminescu i s-a administrat intravenos clorura de mercur la Institutul Sutu si, probabil, ca aceasta a fost cauza stopului cardiac, care i-a provocat moartea”, preciza profesorul doctor Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Romane si presedinte al Academiei de stiinte Medicale din Romaniei, in cadrul unei sesiuni stiintifice ce a avut loc anul trecut si intrunita tocmai pentru a discuta cazul Eminescu.

”Dupa ce am revazut toate ipotezele medicale si simptomatologia, concluzionam ca a suferit de tulburare bipolara si a murit din cauza otravirii cu mercur, un tratament neadecvat administrat ca urmare a diagnosticarii gresite cu sifilis. Spitalizat in locuri nepotrivite si tratat de medici incompetenti, a sufeit nu doar fizic, dar si moral, murind prematur. in urma unei scrisori adresate prietenilor, el pe buna dreptate s-a considerat un om sacrificat”, preciza medicul Raul Neghina, in studiul „Controverse medicale si dileme privind boala si moartea lui Mihai Eminescu”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea