Social

#victime #pagube #italia #cutremur #roberto maroni

12 mld euro - pagubele cutremurului din Italia

Estimarile initiale de doua, pana la trei miliarde de euro, in urma cutremurului din 6 aprilie din Italia au fost optimiste. Ministrul de Interne italian Roberto Maroni a anuntat ca pagubele totale se ridica la 12 miliarde euro.

Dezastrul a ucis cel putin 294 de persoane si a distrus locuintele a circa 40.000 oameni. Pagubele materiale includ si numeroase cladiri istorice au fost avariate.

"12 miliarde de euro: aceasta este suma pe care trebuie sa o gasim pentru a reconstrui Abruzzo ", a declarat Maroni, citat de Cotidianul.

Recesiunea din Italia este deosebit de grava, iar guvernul se confrunta cu o datorie care depaseste Produsul Intern Brut al tarii. Autoritatile au promis pachete de stimulare pentru constructorii care folosesc tehnologie antiseismica si plati lunare sinistratilor.

Acuzatiile de coruptie si implicarea Mafiei, au facut ca in Italia reconstructiile dupa alte cutremure sa dureze zeci de ani.

 

Citeste si 

Cinci romani au murit in urma cutremurului din Italia

Sinistratii romani din Italia se plang de discriminare

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea