Social

#sindicalisti #sindicat #protest #greva

12.000 de sindicalisti protesteaza in fata Palatului Parlamentului fata de asumarea celor trei legi

Sindicalistii din cadrul celor 17 federatii sindicale afiliate Cartel Alfa protesteaza in aceasta dupa-amiaza la Palatul Parlamentului din Capitala. Cei peste 1200 de protestatari cu pancarte s-au strans in Parcul Izvor si huiduie inspre sediul Parlamentului. Ei isi mainfesta astfel nemultumirea fata de forma finala a proiectelor de legi pe care Guvernul isi asuma in aceasta seara raspunderea in Parlament.

In aceasta seara Guvernul vine in fata celor doua camere reunite pentru a-si asuma raspunderea pe proiectele de legi privind Educatia nationala, Salarizarea unitara in sectorul bugetar si Reorganizarea agentiilor de stat. Sedinta este anuntata pentru ora 16:00, iar la ora 19:00, presedintele Traian Basescu se va adresa plenului reunit pe "problemele politice ale natiunii".

Pentru a incerca sa impiedice trecerea celor trei texte de legi de plenul Parlamentului, sindicalistii afiliati Cartel Alfa au iesit in aceasta seara in strada. Potrivit Adevarul, protestatarii ameninta cu greva generala, in cazul care proiectele de legi vor primi votul parlamentarilor.

O delegatie formata din 15 sindicalisti va asista la dezbaterile din Plen, pe marginea celor trei proiecte de legi iar maine, cele 17 federatii sindicale afiliate la CNS "Cartel ALFA" vor picheta Palatul Parlamentului, incepand cu ora 14.30.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea