Social

#data nasterii Nicolae Ceausescu #nicolae ceasusescu

100 de ani de la nasterea lui Nicolae Ceausescu! Adevarul ascuns de comunisti

Astazi, Nicolae Ceausescu ar fi implinit 100 de ani! Pentru romani, ziua de 26 ianuarie de dinainte de caderea comunismului era sarbatoare nationala de mare amploare dedicata lui Nicolae Ceausescu. Dupa 1989, a iesit la iveala certificatul de nastere al dictatorului, din care reiese ca data reala a nasterii dicatorului nu a fost insa 26 ianuarie!

Cel mai iubit fiu al poporului, asa cum era supranumit Ceausescu, nu s-a nascut in data de 26 ianuarie 1918, ci cu trei zile mai devreme, in 23 ianuarie.

Dovada este inscrisa in fisa lui Nicolae Ceausescu din Registrul Starii civile pentru nasteri din Scornicesti, comuna natala a dictatorului:

“Act de nastere din anul una mie noua sute optsprezece luna Ianuarie ziua doua zeci si sase, la orele douasprezece amiazi. In ziua de doua zeci si trei ale curentei luni, la orele douasprezece amiazi, s-a nascut la casa parintilor sai din comuna Scornicesti, Judetul Olt, un copil de sex barbatesc caruia i s-a dat prenumele Nicolae, numele de familie fiind Andruta Ceausescu, fiu al dlui Andruta Ceausescu de ani douazeci si cinci, de profesie Agricultor, domiciliat in comuna Scornicesti, si al d-ei Licsandra Ceausescu, nascuta Florea D. Militaru, de ani doua zeci si patru, de profesie Agri­cultoare, domiciliata in comuna Scornicesti. Nasterea ne-a fost anuntata de catre tatal copilului care ne-a infatisat copilul. Prezenta declaratiune ne-a fost facuta in prezenta martorilor dl Chiriac Nicolaie, de ani cincizeci, de profesie agricultor domiciliat in Comuna Scornicesti judetul Olt, dl Andrei Ceausescu, de ani saptezeci, de profesie Agricultor, domiciliat in comuna Scornicesti, judetul Olt, cari dupa ce li s-a cetit actul, l-au subscris impreuna cu declarantul si cu noi Simeon Palutescu Primar si ofiterul de stare civila din comuna Scornicesti, judetul Olt, si dl Costea Radulescu, notarul comunei Scornicesti, judetul Olt. Declarantele au semnat iar martori au subscris carte sau subscris de noi”.

Vizita la casa memoriala

Astazi, cativa membri ai Partidului Socialist Roman – Filiala Olt vor participa, la Scornicesti, la o actiune in memoria fostului presedinte.

„Vom fi acolo, vom merge si noi la statuie, cu buchete de flori, pentru ca nu e inmormantare, mai avem in program si alte lucruri“, a declarat Ion Ghita, lider PSR. Pe de alta parte, primarul localitatii Scornicesti - locul nasterii fostului presedinte care a stat in fruntea tarii peste doua decenii, spune ca din partea primariei au fost trimisi trei delegati la Bucuresti, la cimitirul Ghencea, unde vor depune o coroana de flori „si un pios omagiu primului presedinte al Romaniei, fiu al acestor locuri“, a declarat Ion Prioteasa.

Pentru cei care vor sa viziteze casa memoriala lucrurile sunt, spune primarul, destul de neclare. Familia fostului presedinte a desemnat pe cineva care sa se ocupe de casa, si se poate discuta direct cu acea persoana, care are un program de lucru acolo, insa pana acum, din cauza faptului ca sunt mai multi mostenitori, nu s-a ajuns inca la o intelegere privind includerea casei memoriale intr-un circuit al orasului. „Noi am discutat, am avut o propunere catre familie, dar nu s-a concretizat inca nimic“, a mai spus primarul Ion Prioteasa, conform adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea