Social

#papa #vatican #ceremonie #traian băsescu #inscaunare #Francisc I

1 milion de oameni participa la inscaunarea noului Papa

Astazi are loc inscaunarea noului Papa, Francisc I, ceremonie la care sunt asteptati 1 milion de oameni. La acest important eveniment vor participa presedinti de stat, sefi de guverne si multe personalitati din intreaga lume, printre acestia si capul Bisericii Ortodoxe, Bartolomeu I, premiera pentru acest eveniment.

Romania va fi reprezentata la ceremonia de inscaunare a noului Papa de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Evenimentul se va desfasura la Vatican, incepand cu ora 10.00.

Blazonul noului Papa Francisc I, care este identic cu cel pe care l-a purtat ca arhiepiscop in Buenos Aires, a fost deja prezentat de reprezentantii Vaticanului. Deviza care este inscrisa pe blazon este "ales prin mila".

Printre cele mai importante figuri care vor fi prezente la ceremonie se numara Joe Biden, vicepresedinte american romano-catolic, Cristina Kirchner, presedintele Argentinei, tara de origine a noului Papa, si liderul statului Zimbabwe, Robert Mugabe, catalogat o prezenta controversata tinand cont de faptul ca acesta are o interdictie de a calatori in Uniunea Europeana (conform informatiilor furnizate in presa, a primit pentru aceasta ocazie o derogare pentru a patrunde in Italia).

Sursa foto: atac-de-maramures.ziarulatac.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea