Social

#luptatori isis #isis #teroristi #romania #terorism

1.300 de luptatori ISIS, in Europa. Romania, in pericol?

Potrivit unui raport al Centrului International Antiterorism de la Haga, aproximativ 1300 de luptatori ISIS se afla in acest moment in Europa, unde ar putea pregati atentate teroriste.

Potrivit raportului luptatorii ISIS se intorc in Europa dupa ce au luptat in Siria sau Irak, acestia fiind pregatiți de gruparea Stat Islamic. Majoritatea (aproximativ 1000 de luptatori) provin din Belgia, Franta, Germania si Marea Britanie.

CIA sustine ca intreaga Europa se confrunta cu fenomentul luptatorilor straini. Singurele exceptii sunt Romania, Cehia, Lituania si Malta. Toate cele patru state sunt considerate simple rute de tranzit.

Cu toate acestea, se pare ca ar exista totusi unul sau mai multi romani care au ajuns in taberele ISIS din Siria, insa acestia nu ar fi facut drumul inapoi catre țara natala sau catre alte state din Europa, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: thedailybeast.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea