Showbiz

# cantaret muzica populara # muzica poplara #daniel trifu

Un artist altfel. A lasat preotia ca sa cante muzica populara

Daniel Trifu ar fi putut imbraca haina preotiei. S-ar fi descurcat de minune, insa se descurca si mai bine ca solist de muzica populara. O spun chiar si fostii lui profesori de la Teologie, care l-au indrumat in aceasta directie. Iata povestea unui artist atipic, spusa chiar de el: 
  • În 2006 am absolvit teologia. Două mari iubiri am avut și am în viață: Dumnezeu și arta \ teologia și muzica.Tot timpul aceste două iubiri concurează pentru locul 1 de pe podiumul vieții mele.... Am început cu muzica, la modul că studiam pe la 10 ani cu un lăutar din zona mea natala (Ialomița) apoi m-a cucerit biserica, unde aveam trăiri speciale imediat ce pășeam în interior. Pe la 12,13 ani am mers la seminar dintr-o convingere personala foarte puternică, după care prin anul 3 muzica a inceput iară să fie un "adversar" de temut al teologiei, datorită unui profesor care, văzând talentul meu, îmi spunea că asta trebuie să fac. Totuşi, după cinci ani de seminar, am mers tot la Teologie la facultate, gîndindu-mă la anii pierduţi. Ajuns la facultatea de Teologie din București, la fel am întâlnit oameni ce mi-au apreciat talentul și m-au îndemnat să iau calea muzicii. Întâi prin intermediul Şcolii de Arte și apoi prin intermediul Conservatorului, am început să iau cât mai serios această opțiune pentru că în preajma ei mă simțeam în lumea mea... nu exista bucurie mai mare... Apoi, ușor ușor, au venit primele apariții Tv la care am avut mari emoții, emoții copleșitoare pe care nu le-am depășit din prima, însă atât de mult mi-am dorit să continui și să mă lansez în această branșă, încât le-am depășit în cele din urmă. 
  • Mă reprezintă stilul interbelic, muzica pre-orășenească, ce se cânta în târgurile din suburbiile orașelor în perioada interbelică. De când a luat ființă muzica în interiorul meu (la vîrsta de 9-10 ani), m-am contopit și m-am regasit în acest stil muzical. Cred că sunt un "suflet vechi într-un trup de actualitate", cu toate că nu prea cred în reîncarnare. Cu taraful am crescut, taraful a făcut să încolțească în sufletul meu primele sentimente de dragoste pentru muzică, taraful mă ridică deasupra lumii acesteia și mă face de fiecare dată să descopăr noi orizonturi.
  • Primele mele studii muzicale au început în perioada seminarului teologic, unde studiam atât muzică bizantină cât și muzică lineara. Apoi, în facultate, la Teologie, am făcut mult ansamblu coral, urmand apoi și cursurile Școlii Populare de Artă, unde i-am avut ca profesori pe eminentul Aurel Mustațea și pe dna. Ana Piuaru. Conservatorul bucureștean a încununat studiile mele muzicale, deoarece aici am studiat muzica cu toate ascunzișurile ei.
  • Sunt în căutarea unui hit de ceva vreme, încerc să-l găsesc acolo, printre inspirațiile mele compozitionistice de moment... sper să fie aceasta ultimă piesă, numită „Hora”, pe care urmează să o lansez saptămînile ce vin. Am înregistrat în 2012 la Electrecord un prim album cu folclor muntenesc și acum am 11 piese imprimate deja pentru un nou album...mai fac încă 5 după care o să editez albumul cu numărul 2.
  • Îmi place extrem de mult să merg la concerte, la spectacole, să călătoresc și să iubesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare