Showbiz

#inna #showbiz #plagiat cantareti #smiley #vedete intern

Si cantaretii se inspira de la altii. Iata 3 artisti romani acuzati ca au plagiat

Modelul "copy-paste" nu mai e demult folosit doar in lucrarile de doctorat. Pare sa fi ajuns si in domeniul muzical, motiv pentru care unii artisti au devenit protagonistii unor scandaluri uriase, dupa ce au fost acuzati ca s-au inspirat de pe la altii. Iata trei dintre cele mai recente scandaluri.

Inna

Cantaretul Roberto Ramirez i-a dat in judecata pe membri trupei "Play&Win", cei care au compus melodia "Club Rocker", interpretata de Inna. Spaniolul sustine ca refrenul piesei este copiat dupa cel al piesei sale "A minute of Life". Drept urmare, Ramirez este hotarat sa obtina in instanta despagubiri de 200.000 de euro. In urmatoarele saptamani, cei trei membri ai trupei "Play&Win", Inna si Ramirez se vor intalni in fata judecatorului pentru a lamuri situatia. Initial, cantaretul spaniol a sustinut ca ar dori sa rezolve problema pe cale amiabila, insa se pare ca acest lucru nu a fost posibil.


CITESTE SI:

Vedetele, la cratita. Cum se pregatesc pentru masa de Paste

Top 5 proaspat tatici din showbiz. Care este cel mai simpatic?

 


Smiley

La inceputul anului, criticii muzicali l-au acuzat pe Smiley ca s-ar fi inspirat pentru celebra piesa "Acasa" dintr-o melodie a trupei "The Wanted" intitulata "Show me love". Desi cea de-a doua este mai ritmata si are in plus unele elemente care lipsesc din melodia lui Smiley, nu se poate ignora o oarecare asemanare, sustin jurnalistii spynews.ro.




De altfel, acesta nu este singurul scandal de acest gen in care este vehiculat numele artistului.
Casa de discuri a lui Smiley a fost acuzata recent de plagiat de catre doi artisti din Timisoara. Ei sustin ca piesa "Lasa-ma-mi place" a fost copiata dupa melodia compusa de ei si intitulata "Lasa-ma-n place". Dennis, unul dintre banatenii care ar fi compus melodia, recunoaste ca, desi titlurile seamana izbitor de mult, artistii bucuresteni au alt text si alta linie melodica, diferite de varianta lor.

Alin Oprea

In vara anului trecut, un alt scandal a tinut prima stire a ziarelor mondene. Alin Oprea, fost membru in trupa Talisman, a fost dat in judecata de artistul de muzica populara Aurel Tamas. Acesta din urma sustine ca piesa "Eu te-am iubit", interpretata de Alin Oprea, a fost compusa chiar de el in urma cu 11 ani.

Alin a mai fost acuzat in trecut ca s-ar fi inspirat pentru piesa "Atat de singur" dupa melodia "E Urrej Shiun", a unei trupe din Albania. Criticii muzicali au stabilit insa ca acuzatiile sunt nefondate.

Sursa foto: tvmania.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare