Showbiz

#demitere infirmiere #decizie radicala #infirmiera #gabriel cotabita

Decizie radicala in cazul infirmierelor care s-au fotografiat cu Gabriel Cotabita pe patul de spital

In urma aparitiei in mass-media a unei poze a lui Gabriel Cotabita, pe patul de spital, alaturi de o femeie intr-un halat albastru, ce parea a fi angajata a spitalului, a fost constituita o comisie de cercetare. In urma acesteia, infirmiera ce a aparut in poza, si colega acesteia, care a facut fotografia au fost demise din functie.

Potrivit mediafax.ro, comisia a constatat ca fotografia a fost facuta in cadrul sectiei de terapie intensiva a spitalului Floreasca, iar cea care aparea in imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajata in cadrul sectiei. Poza a fost facuta de o alta infirmiera, Violeta Turcu.

Potrivit comisiei de disciplina şi consiliul de etica, cele doua infirmiere au incalcat prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului şi principiile deontologice din cadrul spitalului, precum şi faptul ca nu a fost respectata demnitatea umana.

Sursa foto: romaniatv.net

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricaror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fara acordul acestora sau al familiei.

Fotografia cu Cotabita intins pe patul de spital, alaturi de infirmiera a aparut in presa in iulie. Pana la finalizarea anchetei, infirmiera a fost suspendata din functie. Incepand cu data de, 1 august 2015, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de munca al asistentelor.

Gabriel Cotabita a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca din 8 mai pana in 16 iunie, perioada in care a fost facuta fotografia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare