Showbiz

#ziua #hbo #tiff #2010

Ziua HBO la TIFF 2010

Devenita deja o traditie in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, Ziua HBO va propune joi, 3 iunie 2010, trei productii originale HBO Romania si doua productii originale HBO Films, castigatoare ale premiilor Emmy, Globul de Aur sau selectionate la festivaluri de prestigiu.

Taking Chance/Ultimul drum al lui Chance este un film emotionant inspirat din povestea adevarata a unui marinar american, colonelul Strobl, care s-a oferit voluntar sa escorteze ramasitele caporalului Chance Phelps de 19 ani, ucis in Irak, pana intr-un mic oras din Wyoming.

Into the Storm este un film biografic despre Winston Churchill si mandatul lui in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial . Filmul este regizat de Thaddeus O’Sullivan, iar rolul principal este interpretat de Brendan Gleeson. Into the Storm este continuarea filmului de televiziune The Gathering Storm in care este prezentata viata lui Churchill, in anii de dinainte de razboi.

Documentarul produs de HBO Romania, lumea vazuta de ion b., regizat de Alexander Nanau, este a treia productie oferita de HBO Romania in Ziua HBO, la aceasta editie a Festivalului International de Film Transilvania. Filmul arata calatoria si transformarea lui Ion Barladeanu din cersetor in artist apreciat pe plan international. Documentarul a avut premiera mondiala la festivalul Visions du Reel din Elvetia si a fost selectionat la alte festivaluri internationale de renume cum ar fi Crossing Europe, Hot Docs sau Festivalul International de Film Documentar de la Londra unde s-a bucurat de aprecierea publicului, dar si a criticilor de specialitate.

Cel de-al doilea documentar original HBO Romania este Circul Vesel, regizat de Claudiu Mitcu. Un film cinstit, curajos, care spune povestea de viata a uneia dintre cele mai vechi familii de artisti de circ din tara, respectiv a unora dintre cei mai batrani artisti de circ inca in viata, descendenti ai fondatorului Circului Globus, Toma Zdebschi.

Un moment special al Zilei HBO la TIFF va fi difuzarea in avanpremiera extraordinara a celui mai nou documentar produs de HBO Central Europe in regia lui Matei-Alexandru Mocanu, The Shukar Collective Project. Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului Shukar Collective, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala. Productia depaseste granitele documentarului muzical, orizontul sau de cercetare vorbind, mai mult decat despre muzica, despre contactul si ciocnirea dintre culturi.

Vizionarea filmului va fi precedata de o conferinta de presa. Producatorii filmului in parteneriat cu festivalul vor oferi publicului TIFF o expozitie cu fotografii realizate in timpul filmarilor. Atat filmul Circul Vesel cat si The Shukar Collective Project sunt finaliste la Concursul National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu TIFF.
 
In acest an, HBO Romania ofera sectiunile No limit si What’s Up, Doc? in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Prezenta HBO la TIFF este completata de cinemax care ofera sectiunea 3x3. Iar in cadrul Zilelor Filmului Romanesc vor fi prezentate mai multe productii autohtone realizate printre altele si cu participarea HBO Romania: Caravana cinematografica, Kapitalism – reteta noastra secreta, Aurora, Felicia inainte de toate, Medalia de onoare, portretul luptatorului la tinerete.

In cadrul Galei Festivalului International de Film Transilvania, vor fi anuntati castigatorii Concursul National de Scenarii initiat de HBO Romania si organizat in parteneriat cu TIFF. Anul acesta au fost inscrise in concurs 411 scenarii din care 122 la categoria lung metraj, 262 la categoria scurt metraj si 27 la sectiunea documentar, numarul scenarilor fiind aproape dublu fata de cel inregistrat anul trecut.

Joi, 3 iunie 2010, publicul va putea urmari Into the storm de la ora 11:30 la Cinema City, Lumea vazuta de Ion B. de la ora 12:30 la Cinema Arta, Circul Vesel de la ora 15:00 la Cinema Arta, The Shukar Collective Project de la ora 17:00 la Cinema Victoria si Taking Chance de la ora 18:00 la Cinema City.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea