Showbiz

Ziua HBO la TIFF

Devenita o traditie la TIFF , va propune azi, 5 iunie, trei lungmetraje de top de HBO, castigatoare de Premii Emmy, sau selectionate in festivaluri dintre cele mai importante, precum Venetia ori Sundance. Intrarea la toate aceste proiectii este libera!

Highlight-ul selectiei HBO este documentarul lui care analizeaza consecintele cutremuratoare ale lipsei de reactie a autoritatilor americane in fata distrugerilor produse de uraganul Katrina in 2005. Pelicula i-a adus cunoscutului regizor american 3 premii Emmy si alte 4 nominalizari, Premiul Venice Horizons Documentary si trofeul Human Rights Film Network la Festivalul de la Venetia . Documentarul este programat joi, de la ora 10.30, la Cinema Arta.

Tot la Arta, insa de la ora 22.30, puteti viziona un documentar extrem de interesant, selectionat la Festivalul Sundance. Este vorba despre Insomnia / Wide , o impresionanta marturie a regizorului-protagonist Alan Berliner, suferind din nastere de insomnie.

Al treilea eveniment de neratat al Zilei HBO este filmul Mrs. Harris al regizoarei Phyllis Nagy. Pelicula cu Annette Bening si Ben Kingsley in rolurile principale, nominalizata la 12 Premii Emmy si 3 Globuri de Aur in 2006, va fi proiectata de la ora 12.00, la Muzeul de Arta.

Va reamintim ca in cadrul galei TIFF ce va avea loc sambata, 7 iunie, veti putea afla castigatorii Concursului National de Scenarii initiat de HBO si organizat in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania. Anul acesta s-au inscris in concurs 236 de scenarii, dintre care 180 de scurtmetraj si 56 de lungmetraj. Valoarea premiului pentru scenariul de lungmetraj castigator este de 3000 USD, iar pentru scenariul de scurtmetraj castigator - 1500 USD.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea