Showbiz

Zilele Filmului Romanesc la TIFF 2008

In cadrul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF 2008, pe parcursul a trei zile (5-7 iunie), publicul clujean va putea testa cele mai noi productii romanesti, lung si scurtmetraje, fictiune si documentar.

In ultima categorie va fi inclus si Podul de flori al regizorului Thomas Ciulei (Marele premiu la Festivalul goEast de la Wiesbaden, in urma cu cateva saptamani), un documentar emotionant despre viata unei familii (tata si trei copii) din Republica Moldova.

Castigatorul Leopardului de Aur (2007) si Premiului Gopo pentru Cel mai bun scurt metraj, Valuri, regizorul al Ancai Damian, o alta premiera autohtona in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de la TIFF. Trei povesti care se inlantuie intr-un intreg apasator si o distributie tentanta: , Dorian Boguta .

Un al treilea debut important si, totodata, o premiera il reprezinta Tache, o comedie neagra marca , cu sunt trei dintre actorii principali ai filmului.

Program scurt-metraje

Trei programe de scurt metraje romanesti vor cuprinde titluri nou-noute precum O zi buna de plaja , regia Bogdan Mustata (Ursul de Aur, Berlin 2008), Interior. Scara de bloc, regia Ciprian Alexandrescu (selectie la Cannes 2008 in Cinefondation), Stefan, regia Radu Stanca (Marele Premiu la Festivalul CineMAiubit 2007 si Cel mai bun film romanesc din Competitia Festivalului NexT 2008), Radu +Ana, regia , Alexandra, regia Radu Jude, Apa si Fatza galbena care rade, ambele in regia lui Constantin Popescu.

Pe langa filmele programate, cele trei zile dedicate cinematografiei autohtone vor fi pigmentate de multiple sesiuni de workshopuri, seminarii si intalniri intre realizatorii de film din Romania, producatori, agenti de vanzare si cineasti din strainatate si reprezentantii mass media acreditati la festival.

Trailer Cocosul decapitat


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea