Showbiz

#rock #zdob si zdub #phoenix #timpuri noi #campanie #concert #muzica

Zdob si Zdub in campania Ziua Verde

Trupe precum Phoenix, Zdob si Zdub sau Timpuri Noi vor canta in Piata Revolutiei din Bucuresti, pe 6 septembrie, in cadrul campaniei Ziua Verde , desfasurata in mai multe orase din tara sub sloganul: "Recicleaza! Acum ai cum!", anunta organizatorii.

Concertul de sambata seara va fi deschis de formatia de urban gipsy music , de la ora 18.30. Aceasta a fost infiintata in 2002, numai anul acesta fiind prezenta la peste 40 de concerte in Europa.

Vor canta apoi cei de la Timpuri Noi, urmati de Artan si Al Jawala, formatie de origine germana care se declara fana a folclorului balcanic si care pledeaza pentru si respect fata de traditie.

Piata Revolutiei va rasuna apoi in acordurile trupelor Zdob si Zdub si Phoenix. La acest , vor fi prezenti si Moni Bordeianu, primul solist al formatiei si Dorel Vintila, tobosar in formula de inceput Phoenix.

In schimbul muzicii bune si distractiei, fiecare spectator este invitat sa faca parte din miscarea Ziua Verde si sa aduca un bec ars sau orice alt deseu electric sau electronic. Acest "bilet de intrare" la concert va fi depozitat intr-unul din "Colturile Verzi", amplasate pentru eveniment in Piata Revolutiei. 

Campania Ziua Verde este programul national initiat de si Rorec (organizatii colective care indeplinesc responsabilitatea gestionarii deseurilor electrice si electronice, inclusiv si tuburi fluorescente) si implementat de Roddia (agentie specializata in programe de motivare non-financiara). Mesajul campaniei, "Recicleaza! Acum ai cum!" a insotit trupe in Cluj, Deva, Targu Mures, Bacau, Constanta si Vama Veche.

In cifre, Ziua Verde inseamna sase orase in care s-au lansat "Colturile Verzi" – puncte de colectare destinate populatiei, patru "Omuleti Verzi" – mascote ale actiunii purtatoare de mesaj, zeci de momente stradale, mii de afise lipite, sute de spoturi radio, mii de kilometri parcursi cu bicicleta pentru promovarea compartamentului responsabil fata de mediu, zeci de jurnalisti implicati, mii de fotografii si sute de kilograme de deseuri electronice colectate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea