Showbiz

#alte-genuri #youssou n'dour #presedinte #senegal

Youssou N’Dour vrea sa fie presedintele Senegalului

Youssou N’Dour, muzicianul declarat de catre revista The Rolling Stone “cel mai cunoscut interpret de origine africana”, si-a surprins de curand fanii cu un anunt privind implicarea sa tot mai activa pe scena politica a Senegalului.

Decizia de a intra in politica a fost luata ca reactie la comportamentul actualului presedinte al tarii, Abdoulaye Wade, care si-a exprimat intentia de a-si numi fiul ca viitor conducator, fapt ce incalca prevederile Constitutiei Senegalului.

Desi artistul neaga momentan intentia de a candida pentru presedintia Senegalului, el nu exclude posibilitatea de a face acest pas in viitorul apropiat, lansand in urma cu cateva zile un program politic de opozitie, al carui prim obiectiv este informarea publica privind sistemul politic actual.

Extrem de iubit in Senegal , Youssou N’Dour nu si-a parasit tara niciodata, in afara turneelor care l-au purtat de-a lungul anilor prin Europa si Statele Unite ale Americii.

Pe parcursul carierei sale, artistul a ajutat la dezvoltarea industriei muzicale senegaleze, investind in label -uri de productie si studiouri moderne, dar si in institutii de finantare a activitatilor culturale. Pe langa cariera muzicala, Youssou N’Dour mai detine in prezent si un grup media, intitulat Futurs Medias, si se numara printre membrii activi ai campaniilor umanitare pentru Africa.

Youssou N’Dour se va afla vara aceasta pentru prima data in Romania, artistul urmand a sustine un spectacol pe 30 iulie, la Arenele Romane din Bucuresti, in cadrul unui nou eveniment World Music Masters. Biletele sunt disponibile pe myticket.ro, si in reteaua magazinelor Diverta la urmatoarele categorii de pret: 90, 120 si 160 de lei, in functie de pozitia fata de scena.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea