Showbiz

#rock

Yngwie Malmsteen va concerta la Bucuresti

Celebrul chitarist Yngwie Malmsteen va concerta in Romania, pe data de 3 decembrie 2008 la Sala Palatului, potrivit agentiei SolMusic Management, citata de Metalhead.

Initial, spectacolul fusese planificat pentru data de 28 septembrie 2008, dar a fost amanat pentru luna decembrie. Deocamdata concertul nu a fost anuntat pe site-ul oficial al artistului.

Pana la venirea la Bucuresti, Yngwie Malmsteen mai are in agenda si lansarea unui nou album de studio. Acesta va iesi pe piata in data de 6 august 2008.

Zvonurile privind venirea in Malmsteen in Romania au fost lansate inca de la inceputul anului trecut, cand se vechicula faptul ca artistul va concerta in iulie 2008 intr-un club din Capitala.

Malmsteern, influentat de Hendrix si Ritchie Blackmore

Yngwie Malmsteen a devenit obsedat de chitara in 1970 cand, la doar sapte ani, a vazut la televizor un documentar special despre Jimi Hendrix. Printre artistii care i-au influentat cariera, se numara Niccolo Paganini - din zona clasica, Jimi Hendrix, Brian May (Queen), Steve Hackett, Uli John Roth si Ritchie Blackmore.

Inca de la debut, cu albumul "Rising Force"(1984), Yngwie Malmsteen a reusit sa cucereasca respectul criticii de specialitate. De altfel, albumul sau a fost premiat de revista Guitar Player si apoi a obtinut o nominalizare la Grammy. La jumatatea anilor `80, Yngwie a suferit un grav accident de masina care era sa-l coste viata.

Dupa o luna de coma, suedezul si-a revenit si a lansat albumul "Odyssey" care, gratie hitului "Heaven Tonight", a devenit cel mai bine vandut album al carierei sale. In 1988, Malmsteen a devenit, alaturi de Eric Clapton, imagine pentru producatorul Fender.

Dupa o perioada considerabila de disparitie de pe piata americana, in care genul grunge a omorat ideea de heavy-metal, Yngwie a revenit in America in forta, cu "Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra", un material pe care l-a considerat ` opera de arta ` a carierei sale. In 2003, Malmsteenl a intrat in supergrupul impreuna cu Joe Satriani si Steve Vai , al doi mari virtuzi ai chitarei.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea