Showbiz

#pop #biografie #madalina manole

Viata Madalinei Manole in vorbe, cantece si imagini

Despre Madalina Manole, cantareata pe care romanii au alintat-o “fata cu parul de foc”, putem vorbi din pacate acum doar la timpul trecut. Madalina Manole a fost o artista care a vrajit publicul roman cu talent, sarm, daruire si multa, multa munca.

Madalina Manole s-a stins din viata exact in ziua in care a implinit 43 de ani. Raman insa in memoria noastra cantecele sale adunate pe cele 9 albume lansate de-a lungul timpului, peste 3000 de concerte in tara si-n strainatate, sutele de aparitii la radio si la TV.

Madalina Manole a debutat in 1982, cantand la inceput muzica folk, in cenaclul “Serbarile Scinteii Tineretului”, condus de poetul Lucian Avramescu. A infiintat alaturi de Stefania Ghita grupul folk Alfa si Beta, alaturi de care concerteaza prin tara.

Madalina ManoleIn perioada 1985-1988, cantareata urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, sectia canto-muzica usoara la clasa Ionel Tudor - Mihaela Runceanu .

Anul 1988 inseamna pentru Madalina Manole debutul pe scena Festivalului de la Mamaia, unde obtine o mentiune pentru piesa “Un om sentimental”. Totodata, melodia “Un om sentimental”, marcheaza inceputul colaborarii cu compozitorul Serban Georgescu, alaturi de care a lansat mai tarziu hituri ca “Fata draga”, “Te-am vazut, mi-ai placut”, “Cand dansez cu tine”.

In perioda 1991-1994 primele trei albume lansate de Madalina Manole inregistreaza vanzari impresionante (peste 2 milioane de exemplare), fapt pentru care artista este recompensata de casa de discuri Electrecord cu trei discuri de aur.

In 1994, Madalina Manole se casatoreste cu Serban Georgescu, de care va divorta in 2002, acuzandu-l de adulter.

In 1995, cantareata deschide concertul sustinut de Whigfield la Bucuresti. Un an mai tarziu, Madalina are ocazia de a canta pe aceeasi scena cu Los del Rio , trupa care facea valuri in acea perioada cu hitul “ Macarena ”.

Madalina ManoleAnul 1997 inseamna o noua provocare pentru Madalina Manole, care devine prima artista pop autohtona care semneaza cu casa de discuri PolyGram, reprezentata in Romania de defuncta Zone Records. Lanseaza albumul “Lina, Lina Madalina”, o culegere de cantece populare preluate din repertoriul unor artisti ca Maria Tanase, Maria Lataretu sau Lucretia Ciobanu. In acelasi an se infiinteaza Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar.

In anul 2000, a obtinut premiul pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio România si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania.

Madalina Manole este prima vedeta autohtona aleasa de concernul “Procter and Gamble” pentru promovarea pe piata romaneasca a unui produs cosmetic international. Incepand cu 2001, apar primele reclame cu Madalina Manole in postura de “fata cu parul de foc”.

In 2003 Madalina Manole lanseaza discul “A fost, va fi iubire”, ce contine 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu.

In iunie 2009, Madalina Manole naste un baietel, pentru ca in toamna aceluiasi an, artista sa se casatoreasca cu inginerul de sunet Mircea Petru.Madalina Manole

In 2010, Madalina Manole revine dupa o pauza discografica de sapte ani cu “09 Madalina Manole”. Cu acest album artista dorea sa se reinventeze, sa se prezinte in fata fanilor cu un nou sound adaptat zilelor noastre.

Din pacate, concertul de lansare programat pe 12 mai nu a mai avut loc, Madalina fiind nevoita sa-l amane din cauza unor probleme de sanatate.

14 iulie 2010 este o zi trista pentru muzica romaneasca . S-a stins inca o stea, care va straluci insa in amintirea noastra, alaturi de Mihaela Runceanu si Laura Stoica.

Galerie foto Madalina Manole

Citeste si

Madalina Manole a murit (VIDEO)

Rezultatele autopsiei Madalinei Manole: A fost sinucidere!

Madalina Manole va fi inmormantata vineri la Ploiesti

Sotul Madalinei: "Nu este ea de vina! O sa se afle in curand!"

Corina Chiriac: "Madalina Manole a murit de inima rea" (VIDEO)

Ce spun artistii romani despre moartea Madalinei Manole

Trupul neinsufletit al Madalinei Manole, depus in foaierul Salii Radio

Madalina Manole, ucisa de pastilele pentru slabit?

Madalina Manole s-a sinucis! A lasat un mesaj de adio

Madalina Manole s-a sinucis cu insecticid

Romanii o plang pe Madalina Manole

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea