Showbiz

Vara, soare si muzica la superlativ

Anul 2007 este cu siguranta unul dintre cei mai bogati ani in materie de concerte si festivaluri sustinute in Romania. Am avut Coke Live, B’Estival, George Michael, Rolling Stones si lista nu se opreste aici. Desi suntem in toiul verii si majoritatea romanilor sunt in vacanta, organizatorii de evenimente muzicale se pare ca nu au de gand sa isi ia liber. Maraton muzical la Vama Veche
Luna august va fi una fierbinte atat la propriu cat si la figurat. Daca vrei sa imbini utilul cu placutul poti da o tura pana la mare la Vama Veche in perioada 16-19 august. Te poti bronza, poti face o baie in mare sau poti merge la Marina Park poti primi o portie zdravana de muzica. In aceasta locatie are loc festivalul Stufstock 5 Greenfest, care in acest an beneficiaza de o distributie internationala .
In acest an vor participa la acest festival 50 de trupe de heavy metal, rock, punk, jazz sau electro. Metalistii de la , punkerii de la si Dandy Warhols si funkerii de la Defunkt vor tine capetele de afis ale celor patru seri Stufstock 5 – Greenfest pe scena de la Marina Park. In distributia festivalului se mai regasesc o serie de nume sonore: Phoenix, Mircea Baniciu, Luna Amara, Zdob si Zdub, Zob, Timpuri Noi, Coma, Altar, Travka. Inaintea inceperii concertelor de pe scena de la Marina Park, DJ-ii Vania, Marika si Unu vor incalzi atmosfera.
Muzica usoara ca la…Mamaia
Daca nu v-ati saturat de mare, puteti sa va mutati cu bagaje si arme la Mamaia. Acolo in perioada 23-26 august are loc cea de-a 37 editie a Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia. Locul desfasurarii a ramas acelasi ca si in ceilalti ani: Teatrul de Vara din Mamaia. Serile de 23 si 24 august sunt dedicate concursului de Interpretare si Creatie, in vreme ce seara de 25 august va fi consacrata recitalurilor. Festivalul se va incheia pe 26 august cu Gala Laureatilor.
R&B cu Akon
Daca totusi nu te prea impaci cu muzica usoara romaneasca, exista si alternative. Ramai tot in Mamaia si dai o fuga pe plaja H2O in data de 25 august pentru a prinde concertul pe care il va sustine Akon. Daca esti amator de R&B, cu siguranta concertul lui Akon iti va merge la inima. Din recitalul artistului nu vor lipsi piese celebre precum: “Lonely”, “I Wanna Love You”, “Smack That” sau “ No Matter What ”.
Rock in Capitala Culturala a Europei
Sfarsitul lui august este extrem de aglomerat din punct de vedere muzical. Sibiul se imbraca din nou in haine de gala. Pe 30 august Capitala Culturala a Europei gazduieste un concert de exceptie al uneia dintre legendele rockului anilor ’70: grupul britanic 30 de ani de IRIS Pentru ziua de 31 august, ai doua posibilitati. Poti participa la concertul extraordinar prilejuit de aniversarea a 30 de ani activitate a grupului Iris, eveniment care se desfasoara la complexul Romexpo din Bucuresti. Printre invitati Iris-ilor se numara: Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Artanu, Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Ovidiu Lipan Tandarica, Alexandru Andries, Johnny Raducanu.
Hip-hop la Preoteasa
De la rock poti trece foarte usor si la cealalta extrema: muzica de cartier. Tot pe 31 august are loc la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti festivalul hip-hop Bucuresti Summer Jam, al carui invitat special este , unul dintre raperii care au colaborat cu nume sonore precum Dr. Dre sau Xzibit. Pe afisul festivalului exista si o serie de nume din hip-hop-ul romanesc: Puya, K’n'Confusion, Funktastics, U.S.M. , Ad Litteram ,Katana, Cast. Mare surpriza a festivalului este revenirea pe scena a gruparii R.A.N.S(Racnetul Agoniei Nationale – Sindicat), care reprezinta scoala veche de rap din Romania. Acest festival dureaza pana pe data de 2 septembrie.
Metal si R&B la Arenele Romane
Pe 8 septembrie Arenele Romane din Bucuresti reunesc sub titulatura LOT OF RAGE, un concert care se adreseaza iubitorilor de rock gothic si de power metal. In rolurile principale “joaca” grupul suedez si formatia germana Rage. Sarcina de a incalzi atmosfera revine grupului romanesc Thunderstorm. Prima jumatate a lunii septembrie se incheie cu un concert pe cinste. Locatia ramane aceeasi( Arenele Romane), insa se schimba stilul muzical. Pe 15 septembrie ritmurile hip-hop si R&B vor invada Arenele Romane, maestri de ceremonii fiind nimeni altii decat celebrii Black Eyed Peas.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea