Showbiz

#rock

Vanzari record pentru cel mai nou album Coldplay

Cel mai recent album semnat Coldplay a obtinut vanzari record in ziua lansari: 125.000 de exemplare. Mentinerea cifei ridicate va face din acest produs muzical un pe piata britanica.

Materialul discografic intitulat "Viva La Vida, Or Death and All His Friends" este ce-al de-al 4-lea album de studio al trupei Coldplay si a fost lansat in Marea Britanie, pe 12 iunie 2008.

Aproape 500.000 exemplare vandute, estimate pentru prima saptamana

Avand in vedere ca in prima zi s-au vandut 125.000 de exemplare, potrivit estimarilor, doar in prima saptamana se vor da 400.000 - 500.000 de copii. Daca prezicerea este cea buna, acest produs muzical va fi desemnat unul dintre cele mai rapid vandute albume de pe piata muzicala britanica.

"Primele date de vanzare ne-au depasit si cele mai optimiste previziuni si ne arata gradul ridicat de popularitate al trupei, desi a fost departe de scena timp de 3 ani" a declarat un reprezentant al companiei HMV, distribuitoarea albumului.

"Albumul "X&Y" a inregistrat si el vanzari record

Lansarea albumului precedent al trupei, intitulat "X&Y", a inregistrat vanzari de 465.000 de copii numai in prima saptamana de la scoaterea acestuia pe piata.

Coldplay este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din lume. Trupa, originara din Marea Britanie este compusa din Chris Martin (voce, pian, orga), Jon Buckland (chitara, muzicuta, voce), Guy Berryman (chitara, muzicuta, voce) si Will Champion (percutie, pian, tobe, voce).

Primul single Coldplay a fost lansat in 1998 sub numele de "Yellow". Peste 2 ani, trupa a scos pe piata albumul de debut, ce s-a intitulat "Parachutes", material nominalizat la Mercury Prize. Al 2-lea album, "A Rush of Blood to the Head", lansat in 2002 a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru "Best Alternative Albume".

"X&Y" (2005) este albumul ce s-a aflat pe primul loc pe harta muzicala din Statele Unite datorita numarului mare de vanzari (730.000 de exemplare in prima saptamana de la lansare). Ultimul album semnat Coldplay, aparut in 2008, se numeste "Viva La Vida Or Death And All His Friends".

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea