Showbiz

#tica alexe #dan iliescu #s-a desfiintat #timpuri noi #rock

Timpuri Noi s-a desfiintat din nou?

Formatia Timpuri Noi s-a dizolvat in urma cu cateva zile. Potrivit unei surse apropiate trupei, motivul ar fi neintelegerile de natura financiara intre membrii grupului.

Deocamdata, trupa nu a transmis vreun comunicat oficial referitor la acest subiect. Nici site-ul oficial al trupei nu ne poate oferi detalii suplimentare, el fiind in acest moment nefunctional.

Grupul Timpuri Noi a luat fiinta in 1981. Pana in 1991 Timpuri Noi a fost o trupa underground, fapt datorat genului muzical practicat (new wave) si versurilor cantecelor, de multe ori cu o tenta subversiva.

Incepand cu anii ’90 formatia s-a reinventat,  adoptand un melanj de stiluri: rock alternativ , punk, metal, funk etc.

In perioada 1994-1997, Timpuri Noi era una dintre cele mai iubite trupe din Romania. Grupul a reusit sa cucereasca mii de fani cu piese precum “Adeline”, “Stere”, “Vecina”, “Luca”.

In 2001, grupul se scindeaza, solistul Adrian “ Artanu ” Plesca formand proiectul Partizan, alaturi de care a lansat doua albume, in vreme ce chitaristul Dan Iliescu a infiintat trupa Zidd.

In 2004, Timpuri Noi reapare in peisajul rock romanesc. Cinci ani mai tarziu, grupul trece prin grele incercari, dupa plecarea lui Artanu. Trupa si-a continuat activitatea, aparand in primavara lui 2010 intr-o noua formula, cu Tica Alexe la voce (ex. Sfera, Sfinx Experience).

Citeste si

Timpuri Noi: Maine daca vrem, putem sa cantam manele (INTERVIU)

Ultimele filmari cu Artanu alaturi de Timpuri Noi (VIDEO)

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea