Showbiz

#tiff #cinema #funny games #naomi watts

TIFF 2008 va fi deschis de un thriller psihologic

A saptea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) se va desfasura in perioada 30 mai – 8 iunie, la Cluj Napoca, si va fi deschis cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke : thrillerul psihologic , anunta organizatorii.

La 10 ani de la premiera versiunii europene, , selectia semnata de directorul festivalului, Mihai Chirilov , va include anul acesta si cateva grupaje tematice noi. Printre acestea se numara Remade in Bollywood (remake-uri indiene la filme de referinta din istoria recenta a cinematografului) si Real time, filme realizate in timp real, dintr-un singur cadru, fara taietura de montaj.

Focus pe Rusia

La editia din acest an, Focus-ul TIFF este Rusia, o cinematografie foarte diversificata, care continua sa suprinda, reprezentata, printre altele, de: The Russian in regia lui Aleko Tsabadze (castigator al Marelui Premiu la Cottbus si al Premiului Special al Juriului la Festivalul de la Moscova), Cargo 200 al regizorului (Cea mai buna regie la Gijon Intl Fim Festival si castigator al KNF Award la Rotterdam Film Festival 2008) sau Playing the Victim, nominalizat la cinci categorii in cadrul Premiilor Nika (premiile industriei de film rusesti si) si castigator al Marelui Premiu la prima editie a Festivalului de la Roma.

Printre membrii confirmati ai juriului TIFF din acest an se numara regizorul Corneliu Porumboiu (castigator al Trofeului Transilvania 2006 cu filmul A fost sau n-a fost?) si Jay Weissberg, critic de film la prestigioasa publicatie "Variety", un sustinator al cinematografiei romanesti si semnatarul unor cronici foarte apreciate la Moartea domnului Lazarescu si 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Proiectiile in aer liber cu care ne-a obisnuit deja TIFF-ul vor avea loc si anul acesta tot la cinema Echinox, mai exact, curtea interioara a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.

Pentru ca TIFF-ul de anul trecut a fost un succes si la Sibiu, a saptea editie a festivalului va ajunge in fosta capitala culturala europeana Sibiu, in perioada 11 – 15 iunie, cu proiectii de top in Piata Mica din Sibiu si in alte locatii care vor fi anuntate ulterior.

Trailer Funny Games


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea