Showbiz

#sibiu #transilvania #international #festival #film #2008 #tiff

TIFF 2008 ajunge la Sibiu

In cele cinci zile de proiectii cu intrare libera , cinefilii sibieni si turistii aflati in trecere prin orasul lor vor putea sa urmareasca lungmetraje, in cele doua locatii ale festivalului: Piata Mica, o gazda deja obisnuita a TIFF -ului, si Sala Studio a Casei de Cultura a Sindicatelor.

Filmul-eveniment al celui de-al doilea TIFF gazduit de Sibiu este Ashes of Time Redux, cea mai noua pelicula a lui Wong Kar Wai.

In incheierea evenimentului de la Sibiu, duminica, 15 iunie, de la 21:45, thriller-ul de atmosfera al lui Kar Wai va infiora spectatorii din Piata Mica, incalziti deja cu patru zile de pelicule speciale, printre care: Funny Games US - regia Michael Haneke; I'm not there - regia Todd Haynes; Katyn - regia Andrzej Wajda.

Sambata, 10 iunie 2007, spectacolul va continua cu pelicula Control, o biografie in imagini, cuvinte si muzica facuta de Anton Corbijn solistului trupei Joy Division , Ian Curtis.

Pe langa proiectiile din Piata Mica, la Sala Studio a Casei de Cultura a Studentilor se vor mai putea vedea filme care au facut furori la TIFF -ul clujean, printre care se numara castigatorul Trofeului Transilvania, Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo - regia Yulene Olaizula; filmul care i-a adus lui Omar Shargawi premiul de regie - Ma Salama Jamil sau castigatorul premiului de imagine, filmul estonian Sugisball, regia Veiko Ounpuu.

Filmele in timp real PVC-1 si Sabado, documentarul muzical Heima, unul dintre preferatele publicului de la TIFF, dar si capodopera scenografica Viva, cel mai colorat film din competitia acestui an, doar cateva dintre peliculele pe care le veti mai putea (re)vedea la TIFF -ul sibian .

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Funny Games US

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea