Showbiz

#stephen king #cinema #televiziune #sci fi channel #tcm

TCM si SCI FI Channel - programe speciale in octombrie

In luna octombrie, postul de televiziune TCM dedica o intreaga saptamana actritelor legendare care au jucat in cateva dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, iar postul SCI FI Channel va prezenta ecranizari dupa cartile lui Stephen King .

Sezonul Doamnelor aduce in prim-plan si personalitati locale din lumea filmului, care au stat de vorba cu TCM despre experientele lor in acest domeniu. Astfel, in octombrie, TCM prezinta, in premiera, interviuri cu Anamaria Marinca si Maia Morgenstern, potrivit unui comunicat.

Pe 18 octombrie, le regasim la TCM pe Grace Kelly si Ava Garder, in pelicula Mogambo (1953), regizata de John Ford si adaptata de John Lee Mahin dupa piesa scrisa de Wilson Collison.

Marilyn Monroe este doamna filmului din 21 octombrie, cand TCM va difuza Unora le place jazzul, film desemnat de institutul american de film drept cel mai amuzant film al tuturor timpurilor.

The Philadelphia Story, o comedie romantica din anul 1940, cu Cary Grant, Katharine Hepburn si James Stewart in rolurile principale, in regia lui George Cukor, va fi difuzat pe 22 octombrie.

TCM (Turner Classic Movies) detine o paleta larga de filme realizate intre anii 1920-1990, prezentandu-le intr-o maniera contamporana care le redefineste rolul in istorie si care evidentiaza relevanta lor in vietile spectatorilor actuali. Colaborand cu experti si realizatori de film contemporani, TCM este un canal de filme clasice cu un stil propriu. TCM este disponibil prin cablu, satelit si sistem digital pe teritoriul Europei, Africii si Orientului Mijlociu, in 10 limbi: engleza, daneza, franceza, greaca, ebraica, poloneza, norvegiana, spaniola si suedeza.


SCI FI Channel incepe toamna cu o serie de ecranizari a romanelor lui Stephen King. In luna noiembrie, in saptamana 17 - 21 noiembrie, SCI FI Channel prezinta, incepand cu ora 00.00, o ecranizare a unuia dintre legendarele romane horror ale scriitorului Stephen King.

Saptamana incepe cu filmul Carrie, personajul principal fiind interpretat de Angela Bettis. Marti seara, o regasim pe Drew Barrymore in rolul lui Charlie in filmul Declansatorul. Jumatatea intunecata, povestea lui King de miercuri seara, se invarte in jurul unui scriitor de succes, Thad Beaumont (Timothy Hutton), a carui popularitate se datoreaza in mare parte succesului financiar al unei serii de romane thriller violente, dure, scrise sub pseudonimul George Stark.

Mini-seria TV Misterele din Haven Falls, inspirata dupa romanul lui King The Tommyknockers, spune povestea unui scriitor aspirant si poet alcoolic care experimenteaza o intalnire mai mult decat ciudata cu o nava spatiala de mult ingropata.

Canalul SCI FI face parte din NBC Universal Networks, o divizie a NBC Universal, care administreaza 11 canale TV de divertisment din Europa si America Latina, canale organizate in patru marci distincte: SCI FI (genul stiintifico-fantastic), 13th Street (actiune si suspans), Studio Universal (filme non-stop) si Universal Channel (genul politist).

In Romania, pot fi receptionate posturile TV Hallmark, Movies 24, KidsCo, Sc Fi Channel si Universal Channel.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea