Showbiz

#alte-genuri #florian pittis #omagiu #album #muzica #centrul de presa radio romania #folk

"Sunt tanar, Doamna...", omagiu adus lui Florian Pittis

La va avea loc joi, 2 octombrie, ora 16.00, lansarea albumului "Sunt tanar, Doamna...", care il va omagia pe regretatul , actor de teatru si televiziune, regizor de teatru, interpret de muzica folk si producator radio.

Invitatia a fost lansata de Radio Romania si Casa de Productie Roton pentru un eveniment care va avea loc cu doua zile inainte de ziua lui Florian Pittis . Pe 4 octombrie, actorul ar fi implinit 65 de ani.

La acest album, realizat cu sprijinul Andei Pittis si al prietenilor, au colaborat colegii de la Radio 3Net si Radio Romania si echipa Casei de Productie Roton. Pe aceeasi compilatie se vor regasi gandurile unor buni prieteni de-ai Motului: , Ovidiu Lipan Tandarica , sau Stefan Banica, precum si fotografii ale indragitului actor.

"Sunt tanar, Doamna..." este o poezie scrisa de Mircea Dinescu, pe care Pittis o interpreta cu mare placere. Albumul cu acelasi titlu este o editie speciala, care cuprinde cele mai indragite melodii si cele mai cunoscute poezii interpretate de marele artist.

Evenimentul va fi transmis audio si video, in direct, pe www.radio3net.ro.

Actorul, cantaretul de folk si producatorul radio Florian Pittis s-a nascut in octombrie 1943. A fost unul dintre membrii fondatori ai grupului "Pasarea Colibri", a lucrat la Teatrul Bulandra cu regizori precum Liviu Ciulei, Andrei Serban sau Alexandru Tocilescu , dar a semnat si regia unor spectacole jucate pe scena de la Bulandra, precum "Cum se numeau cei patru Beatles?" (1980), "Cantec despre mine insumi" (1985), "Cainele gradinarului" (1988), sau "Meditatiile Ritei" (1990).

Florian Pittis a jucat in cateva filme, printre care "Gioconda fara suras", "Adio", "Draga Nela", "Veronica se intoarce", "Innebunesc si-mi pare rau", iar vocea sa se poate auzi in varianta dublata a filmului de animatie "Masini", din 2006.

Florian Pittis a fost un mare admirator al lui Bob Dylan, ale carui cantece le-a tradus si adaptat: "A Hard Rain's A-Gonna Fall", "Death is Not the End", "Don't Think Twice", "It's All Right", "Mr. Tambourine Man", "Rainy Day Women # 12 & 35", "She Belongs to Me", "Silvio".

Pittis a fost si directorul singurului post de radio din Romania care emite doar pe internet, Radio3Net.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea